corneliasrum

Alla inlägg under januari 2011

Av Ann-Christin Tjernström - 14 januari 2011 19:58

 

 

 

 

  

- Vet du vad det är för likhet mellan att hoppa bungyjump och att vara otrogen?
- Nä?
- Först vet man inte om man vågar, sen går det snabbt och så går det åt helvete om gummit inte håller!   



Av Ann-Christin Tjernström - 14 januari 2011 15:17

Som tidigare nämnt har jag en del insändare dokumenterade som nu får möljighet att "vädras" ytterligare här på bloggen.

 

Den här handlar om hur "fettskräcken" kom till och hur Livsmedelsverket i samverkan med näringslivet/industrin gör allt för att hålla den vid liv.

 

Förutom denna bakgrund benämns det seminarium som "smörupproret" anordnade i samarbete med C i vår.

Och där kända forskare inom området anslöt till oss, gratis, för att bistå oss!:

 



”Jag tror att många läsare har haft svårt att begripa hur man har lyckats övertyga en hel värld om kolesterolets och det mättade fettets farlighet – trots total brist på vetenskapligt stöd.”


Med dessa order inleder forskaren och docenten Uffe Ravskov sin bok. ”Hur kolesterolmyten hålls vid liv.”

Ravnskov, internationellt känd oberoende forskare, föredrog i maj i Ådalsskolans aula tillsammans med forskaren och musiklektorn Gunnar Lindgren.


Ravnskov redovisade resultatet av många års studier, som han tillsammans med andra forskare har bedrivit, gällande SLV:s 72 studier, och där kommit fram att man med bästa vilja kan göra nedslag i två av dem. De 1000-tals studier som f d enhetschef Annicka Sohlström, vid SLV, hänvisade till i Fullmäktige den 26/4, finns inte.


Ravnskov avslöjade vem som ligger bakom fetthysterin i världen, nämligen amerikanen Ancel Keys, som 1953 publicerade en studie där han påstod att hjärtinfarkt berodde på för mycket fett i maten. Han var väldig övertygande. I hans studie ryms endast en diagnos, och de som var diagnosticerade för hjärtinfarkt i dödsbevisen, hade nästan hälften dött av annat.


Allvarligaste felet i studien var att han hade exkluderat alla data som inte överensstämde med hans egen hypotes. Trots dessa brister används Keys rapport fortfarande av många experter som argument mot att äta fett.


Gunnar Lindgren förevisade SLV.s  egen beskrivning av margarinframställningen (dnr1:287/00). Där framgår även vilka olika kemikalier som ingår i margarinframställningen.

Han avslöjade, på ett underhållande sätt, tillvägagångssättet för att få bekräftat att Carlshamn använder aceton i framställningen, vilket deras chef nekade till, men bekräftades av brandchefen på orten.


Föredragshållarna, som hade rest från Lund och Göteborg, föredrog gratis medan Centern stod för resor, förplägnad, och lokalhyra. Seminariet arrangerades av föräldrar i ”smörupproret” och deras anhöriga.


Syftet med seminariet var en motvikt mot SLV:s information i fullmäktige. Information som i många fall tål att ifrågasättas. Ett möte, som motvikt ansågs, av kommunens majoritetsparti som mindre angeläget.

Åhörarantalet kunde ha varit mera mangrant. Förhinder, eller hävd att inte medverka vid möten sponsrade av oppositionen var en del av förklaringarna till uteblivet besök.


Resultat:

Fetthysterin och margarinframställningen kan man inte sortera under ”vetenskap och beprövad erfarenhet” snarare under ”galenskap och bedräglig erfarenhet 


 

              ÄT FETT OCH BLI SMAL - FETT FÖRBRÄNNER FETT!!!!

 

Av Ann-Christin Tjernström - 14 januari 2011 14:35

Idag väljer jag att identifiera det som kallas för härskartekniker.

Härkartekniker, är enlgt min mening alltför vanliga och dyker upp i sammanhand där man helst inte trodde att de skulle förekomma.


Väljer att "synliggöra" dem nedan för att de lättare skall kunna identifieras när ngn använder dem. Genom att känna till dem går det även lättare att avstyra det negativa beteendet hos den/dem som nyttjar det!


När jag läser igenom punkerna här nedan får jag rysningar och tänker på de personer och ofta barn som utsätt för det här dagligen eller åtminstone ganska ofta.

Vika spår sätter det hos dem som blir utsatta?????


HÄRSKARTEKNIKER


• Osynliggörande – Att tysta eller marginalisera oppositionella personer genom att ignorera dem.


• Förlöjligande – Att genom ett manipulativt sätt framställa någons argument eller person som löjlig och oviktig. Detta genomförs till exempel genom att använda slående men ovidkommande liknelser. Även att inför grupp anmärka på persons yttre är ett sätt.


• Undanhållande av information – Att utestänga någon eller marginalisera dennes roll genom att undanhålla den väsentlig information.


• Dubbelbestraffning – Att försätta någon i en situation där personen nedvärderas och bestraffas oavsett vilket handlingsalternativ den väljer.


• Påförande av skuld och skam – Att få någon att skämmas för sina egenskaper, eller att antyda att något de utsätts för är deras eget fel. Detta sker ofta genom en kombination av förlöjligande och dubbelbestraffning.



           Lär dig att säga ifrån eller åtminstone freda dig själv om

           antagonisten är framme!

Av Ann-Christin Tjernström - 13 januari 2011 13:17

 

 

 

"Vi är alla änglar med en ensam vinge.

Endast om vi omfamnar varandra kan vi flyga."

 

                                            Luciano de Cresuando

 

  

Av Ann-Christin Tjernström - 13 januari 2011 13:03

 


"Om en person du talar med

inte tycks lyssna, var tålmodig,

Det kan helt enkelt vara så

att han har ludd i ena örat."


                                      A A Milne

 

 

  

 

 

Ja, och emellanåt möter jag verkligen  personer som verkar ha lite ludd i ena örat - t o m i båda!!!!!!! Då får jag lov att säga: puh!

Av Ann-Christin Tjernström - 12 januari 2011 16:47

Jag kunde inte undgå att fortsätta att botanisera bland Puh-citat.

Här kommer därför flera. Citaten är skrivna av författaren A A Milne.

Läs och njut!:




  

"Det är bra mycket trevligare att vara två."




  

"If you own a balloon - you can not be depressed."





  


"Ibland, när jag säger vad jag tänker, märker jag att så tycker jag inte."



  

"När du bär på en honingsburk som du tagit med dig till en vän i födelsedagspresent, stanna då inte och börja äta ur den på vägen."



  


"Det är roligare att prata med någon som inte använder långa, svåra ord, utan korta, lätta ord, som: 'Vad sägs om lite lunch?'."



Det sista citatet finner jag passande en vinterdag som denna!


"Gå aldrig inomhus för att sjunga en speciell utomhussång, som måste sjungas i snön."




Av Ann-Christin Tjernström - 12 januari 2011 16:28

Jag är ett fan av Nalle Puh-citat. Det ligger sån mycket klokskap i hans ord.

Här nedan kommer det citat som jag fann lämpligt att citera idag!



"Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre."

 

 

 

                           Så sant - så sant!

Av Ann-Christin Tjernström - 12 januari 2011 16:07

Jag har berättat för några vänner hur det gick till när jag skulle hämta årets julgran.

 

Det var dagarna före jul och ganska kallt -20 grader.

 

Jag hade sett en del granar som jag tidigare hade tänkt mig passa, men när jag kom fram var de inte så fina som jag hade trott.

 

Jag hade plumsat i djupsnö en längre sträcka och där jag senare fann ett lämpligt exemplar var det så djupt att jag sjönk ned till halva låret. Det blev därför jobbigt att ta sig därifrån med en gran full med snö och fick sedan ploga med den hela vägen hem. Jag kan säga att jag inte kände av kylan ett dugg - trots att temperturen hade sjunkit till -23.

 

När jag var barn lästes det en saga för mig om en julgran, tror att det kan ha varit i skolan. Det handlade om att den blev huggen, intagen och vackert pyntad. När sedan julen var slut blev den utslängd och då helt kal från barr - den var jätteledsen.

 

Den här sagarn har bitit sig fast! Fick också, i barndomen, veta att man förkortade ett träds liv med 5 år för varje kvist man bröt av.

 

Med denna "visdom" i bagaget och vetskapen om att man kan fotografera, kirliankamera heter det eller, en växts aura och där en skada syns på bilden, auran är trasig, har jag svårt att såga ned en gran. Jag brukar därför tala med trädet, och be om att få ta det med hem för att smycka mitt hem.

 

Nu har "min gran" smyckat vårt hem under tre veckor och börjat barra en del - det fanns ingen åtevändo.

 

Jag har nu gjort som i sagan; Tagit bort glitter, kulor och belysning samt lyft granen ut utanför huset. Jag ställde den i drivan, upprätt och där står den nu - nästan lika fin som med glitter, kulor och belysning.

 

Jag hoppas nu att den är glad över att ha fått smycka vårt hem, men  känner ändå lite stygn av dåligt samvete............

 

Nästa år vet jag inte om mitt samvete bjuder mig att ta in en gran från skogen igen!

 

 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards