corneliasrum

Alla inlägg under januari 2011

Av Ann-Christin Tjernström - 11 januari 2011 18:45

"10 år yngre på 10 veckor" - ja, så lyder titeln på Thorbjörg Hafstensdotters bok.

 

Jag kom först i kontakt med den genom en artikel i tidskriften HÄLSA, Där det förutom en artikel om Thorbjörg, även fanns med en test där man knde räkna ut sin biologiska ålder i förhållandet till levnadssätt och ärfliga faktorer.

Jag gjorde förstås testet, och det var bättre än förväntat. Flera år yngre än min kronologiska ålder. Jipppppiiiiii

 

Nu lever jag ganska strikt, i förhållande till andra, då ohälsa och känslighet av olika slag gjort det till ett måste.

 

Måste - det var även att införskaffa boken, vilket jag gjorde.

 

Boken inledning är då testet: "Hur gammal är din kropp?"

Testet inleds med en punktlista där varningstecknen för en äldre ålder än vad du är, uppräknas.

 

TESTET

 

A- Kronologisk ålder.

 

B-Kostvanor

 

C-Kosttillskott

 

D-Dagliga aktiviteter/motion

 

E-Medicinsk bakgrund

 

F-Stressfaktor

 

Varje avsnitt innehåller ett antal frågor, 3-4 stycken. Sedan finns det olika alternativ och alternativen har olika poäng, negativa eller positiva.

När testet är klart summeras poängen och man läser sedan av  sin biologiska ålder - ungefär som i en veckotidningstest där man testar om man är en "bra älskare" eller något annat trams. Det här är i alla fall "inte" trams!

 

Blev faktiskt lite upprörd - och då inte pga för hög "biologisk ålder" - utan pga att alla avsnitt och orsaker till för tidigt åldrande har sin grund i vinstintressen på olika nivå.

Fenomen som vi hamnar då vi luras till att leva på ett visst sätt; med viss föda, mediciner, beroenden av olika slag etc.

Till sist när det för tidiga åldrandet blir ett faktum - tar läkemedelsindustrin vid!!!!

 

Boken fortsätter sedan med råd under en 10-veckorsperiod samt andra levnadsråd och fakta.

 

I boken kan vi även se olika "case" före och efter - detta också något som känns igen från massmedia "Gör om mig"!

Nu gäller det här förstås inte smink och kläder utan att stävja åldrandet med naturliga medel.

Boken innehåller en massa tips, men ger även en varningssignal!

 

Jag finner det skrämmande att vi praktiskt taget luras till för tidigt åldrande - nu vänder vi!

 

 

   KOM LÅT OSS "FÖRYNGRAS" TILLSAMMANS

 

 

 

 

Av Ann-Christin Tjernström - 11 januari 2011 18:20


Nu har jag skrivit så mycket om allvarliga saker - och vill därför lätta upp med en liten historia som jag fick från en vän från andra sidan Kvarken.   

 


En amerikansk soldat som låg stationerad i Afghanistan fick nyligen ett brev från sin flickvän hemma i staterna.


I brevet stod följande:


- Kära Raymond!
...Jag är ledsen, men jag vill inte fortsätta vårt förhållande. Avståndet mellan oss är för stort. Dessutom måste jag erkänna att jag varit otrogen mot dig två gånger sedan du for så det är lika bra att det är slut. Sorry.
PS. Kan du vara snäll och skicka tillbaka fotot jag gav dig...
Hejdå / Wendy


Soldaten, som såg lite tagen ut, gick runt bland sina kamrater Och samlade in alla bilder han kunde få tag på, på flickvänner, systrar, kusiner, ex, fastrar och mostrar...
Tillsammans med bilden på Wendy la han alla fotona i ett kuvert. Det blev det hela 57 bilder. Han la med ett meddelande...


- Kära Wendy!
Jag är ledsen, men jag har glömt vem du är!
Var snäll och plocka ut din bild och skicka tillbaka resten

Av Ann-Christin Tjernström - 11 januari 2011 17:54

"100 0000 kemikalier som vi människor har hittat på" - så inleder Stefan Jarl i en trailen från filmen "Underkastelsen".

 

"Vi sitter på en tickande bomb"

 

I trailern kan vi se Eva Röse som gravid och Margot Wallström som är oroad för sina söner med tanke på amning och kemikalierna som har hittats i hennes blod.

 

http://www.youtube.com/watch?v=SNH3R3Hm0hM

 

 

Mer om kemikalier kan ni läsa i Sanna Ehdins blogg:

 

 

http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/milj%C3%B6gifter_i_navelstr%C3%A4ngens_blod

 

 

...och även på Zarah Öbergs hemsida:

 

www.zarahsida.se   Miljögifter i barnmat och navelsträngsblod

 

 

 

Det är av stor vikt att vi vuxna tar det här budskapet på fullt allvar. Med de gifter som redan är lagrat i kroppen och därtill gifter i miljön tillsammans med strålning från trådlös kommunikation och annan påverkan - kan omöjligen en biologisk varelse hålla sig frisk!

 

                                 HANDLA NU!!!!!

 

Av Ann-Christin Tjernström - 10 januari 2011 11:16

I den sista i raden av insändare, som jag fann under mitt botaniserande, fann jag denna som belyser hur människor som har blivit sjuka/skadade behandlas av samhället. Den socialförsäkring som det har betalats in till under yrkeslivet finns inte att tillgå om ohälsan slår till.

 

 I insändaren skriver jag om Husmark-Persson som inte längre sitter på den där posten. Med då denna fortfarade besitts av en person som tillhör samma parti och där människosynen alltför väl är synlig är inte förlängningen ngn komedi utan forsätter i samma thrillerliknande handling.

 

Att hanmna i ohälsa är ingen självvald situation och ingen kan väl tro att ngn väljer denna kränkning och låga ersättning från försäkrningen för att utnyttna systemet - detta är en fullständig utopi!

 

HURMARK-PERSOON TILLÅTS FÖRFÖLJA ARBETSOFÖRMÖNGNA OCH DERAS FAMILJER!

 

Det förefaller som om socialförsäkringsminister Kristina Husmark-Persson med allt sin tydlighet missat den ”Gyllene Regeln” nämligen : ”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, skall ni också göra för dem.”  I annat fall borde hon väl ändå inte hantera arbetsoförmögna på det sätt som nu görs!

Förföljelserna av svårt sjuka/arbetsoförmögna finner inga gränser. Det borde väl för alla som har mandat att påverka, vara uppenbart, att de lata, soffliggarna, bidragsfuskarna etc. inte skulle låta sig behandlas på det sätt som Husmark-Perrson nu gör mot de 50 000 svenskar,  som nu efter årsskiftet, skall ut i ett tre månaders introduktionsprogram och därefter vara mogna att ta ett heltidsjobb. De personer som har möjlighet att välja, väljer inte att bli behandlade på detta kränkande och omänskliga sätt! Jag misstänker att de personer som har arbetsförmåga idag är ute i någon form av sysselsättning. Ingen väljer att gå kvar i den otrygghet som ersättning via sjukförsäkringssystemet ger.

Det förefaller som om att Husmark- Persson, i sin övertygelse, tror att det går att övertyga en arbetsoförmögen kropp eller arbetsoförmöget psyke att bli helt friskt – och då genom hot!

Det är svårt att inse att någon kan anse att en människa i arbetsför ålder väljer sjukdom/skada före ett friskt liv i yrkesarbete och social närvaro av andra människor. Därtill en ekonomi som ligger långt ifrån vad som kan anses vara själigt – det är inte gratis att förlora hälsan – snarare tvärtom!

Personer i arbetsför ålder, har ofta försörjningsplikt för minderåriga barn. Barn som har behov av såväl vuxna som orkar med – men även som önskar samma standard och utrustning som barn till fullt friska föräldrar! Husmark-Persson försätter inte enbart vuxna i misär - de minderåriga barnen blir också svårt drabbade. Hon skapar stora klyftor mellan barnfamiljer i Sverige!

Mitt i denna kränkning och förföljelse ställs krav på kunskap om lagstiftning och sjukförsäkringsregler för att kunna föra en hårdför kamp mot Försäkringskassan och sedan Länsrätten. Att få prövningstillstånd i Kammarrätten,  i sjukförsäkringsärenden, är ingen självklarhet! Därför är det av stor vikt, att redan i första skedet, vara väl insatt i vilka rättigheter och regler som gäller. I annat fall är du redan bortkollrad – fullständig misär – ett faktum!

Under tiden som processen i olika instanser pågår, underlåter oftast Försäkringskassan att utbetala ersättning. Nu blir det att suga på ramarna för såväl de vuxna som för de minderåriga barnen. Väntan kan bli lång och under tiden får den drabbade göra sig av med allt som kan räknas som kapital. Detta för att eventuellt få uppbära försörjningsstöd/ekonomiskt bistånd via socialförvaltningen. Den fastighet /hem som under många år har avbetalats och renoverats på och som har ett större värde än lånen skall  försäljas innan bistånd utbetalas. De minderåriga barnens hem måste gå till försäljning. Det som kan säljas för att komma åt pengar skall bort; bilar och andra ”statusprylar”!  

Hur i ”helvete” (ursäkta svordomen) kan sådant här få förekomma i en välfärdsstat/demokrati som Sverige! Utslagning, trakasserier, förföljelse av människor som har förlorat hälsan och deras familjer och barn!

Var finns solidariteten??????

Det finns fortfarande en stor människomassa som har turen att kunna ta sig till ett arbete och som därför undgår det som ovan har beskrivits. Det räcker endast med att bli påkörd , av en bil på väg till arbetet, så befinner sig en person, i sannolikt, samma situation som de 50 000 arbetsoförmögna som efter årsskiftet går en svår tid till mötes.

Var finns det jobb för ”halta och lytta” – när det saknas jobb för helt arbetsföra???????

Var finns den medicinska kompetensen hos Arbetsförmedlingens personal - som nu får huvudansvaret för sjuka/arbetsoförmögna???????

Vad händer om Kristina Husmark-Persson hamnar i en olyckssituation och förlorar arbetsförmågan? Kommer hon att få smaka på ”sin egen medicin”?????

 

Ann-Christin Tjernström




           LÄS OCH REAGERA - I MORRN KAN DET VARA DU!!!!!

Av Ann-Christin Tjernström - 10 januari 2011 10:37

Sedan hösten 2009 har den vanliga glödljuslampan börjat att fasas ut från marknaden, till fördel för lågenergilampan.

Det de flesta medborgare inte känner till är att lågenergilampan allt annat än miljövänlig är. Den avger höga magnetfält likt lysrörslampor, innehåller kvicksilver, smutsar ned elen (transienter) samt skapar en fasförskjutning som gör att det går trögare för elen och kostnaden för det tas ut av elbolagen.

 

Nedan två insändare som jag fick en hel del negativa kommentarerer till.

Uppenbart är att många inte vill ha information och därmed inte heller vill lyssna och förstå när fakta framläggs.

 

 

Lågenergilampan är verkligen inget lysande alternativ för miljön.


Inom kort kommer den gamla glödlampan att successivt fasas ut från marknaden. Detta enligt ett EU-beslut. Glödlampan ersätts i de flesta fall av lågenergilampan som har ett vasst och vitt sken. Inför denna utfasning har vi konsumenter, som vanligt, erhållit ytterst knapphändig information. Allrahelst huruvida vi konsumenter skall hantera situationen om en lågenergilampa går sönder. Lågenergilampan innehåller nämligen kvicksilver (Hg) vilket helst skall förvaras i bergrum. Kemikalieinspektionen anger följande:

Rekommendationer när en kall lampa går sönder 

Samla upp lampresterna till exempel med en bit styvt papper eller kartong och lägg dem i en glasburk med lock. Torka därefter golvet med en (liten) fuktig trasa. Lägg sedan även trasan i glasburken, förslut burken och märk den, till exempel med texten ”kan innehålla kvicksilver från en lågenergilampa”. Lämna burken till returhantering som är avsedd för miljöfarligt avfall.

Använd inte dammsugare. Det finns en risk för att dammsugaren ytterligare finfördelar och förångar kvicksilverdropparna och sprider dem i luften. Det ökar risken för inandning.

Rekommendationer när en varm lampa går sönder

Stäng dörrar till rummet där en varm lampa gått sönder. Ventilera rummet (öppna fönster) och lämna rummet. Den europeiska lampbranschorganisationen (ELC) rekommenderar att man lämnar rummet i 20-30 minuter. Samla senare upp lampresterna till exempel med en bit styvt papper eller kartong och torka golvet och andra ytor i närheten av den trasiga lampan med en (liten) fuktig trasa. Lägg lampresterna i en glasburk med lock. Lägg även trasan i glasburken, förslut burken och märk den, till exempel med texten ”kan innehålla kvicksilver från en lågenergilampa”. Lämna burken till returhantering som är avsedd för miljöfarligt avfall.

Använd inte dammsugare. Det finns en risk för att dammsugaren ytterligare finfördelar och förångar kvicksilverdropparna och sprider dem i luften. Det ökar risken för inandning.

Att lågenergilampan spar energi är inte heller hela sanningen. Lågenergilampan vrider strömmen ur led. Denna fasförskjutning gör att lågenergilamporna drar mer ström i ledningsnätet. Förlusten tar nätägaren sedan ut via fakturan(Ny Teknik).

Förutom ovanstående, smutsar lågenergilampan ner elnätet ”electrical pollution”, vilket kan skada och störa ut elektronisk utrusning samt ge särskilt känsliga personer sjukdomssymptom. Dessa övertoner/transienter följer neutralledaren/nollan till samtliga nätanvändare på elnätet även om säkringen är urskruvad eller avstängd.

Vad händer om en varm glödlampa går sönder i barnomsorg, skola eller äldreomsorg?  Finns resurser/kunskap om hur detta miljöfarliga avfall skall hanteras?  Finns tid/resurser att utrymma i enlighet med Kemikalieinspektionens rekommendationer eller anligt andra källor - flera timmar?

Helt nyligen förbjöds kvicksilver i tandlagningsmaterial. Samtidigt förbjuds glödlampan och lågenergilampan innehållande kvicksilver blir nästan den enda ljuskällan att välja på marknaden.


Ann-Christin Tjernström


Debatten om lågenergilampan fortsätter.

 

Jag har vid två tillfällen, på ett pedagogiskt sätt, försökt att belysa den felaktiga miljösatsning som förbjudande av glödljuslampa medför.  En ”miljösatsning” som medborgarna har indoktrinerats att tro skall gagna såväl Moder Jord som biologiskt liv. På de svar som har inkommit framgår; att trots tillrättalagd text, för att även unga läsare skall förstå och ta till sig information, har ändå inte budskapet nått fram.

Beslutsfattare runt om vi världen, så även i Sverige, föredrar medborgare som håller sig på mattan. Medborgare som låter sig indoktrineras och som litar på att de folkvalda beslutsfattarna vet vad de gör och talar om.  Att vi svenskar lever i en skendemokrati är fler än undertecknad väl medvetna om. Beslutsfattarna ser hellre oss medborgare som döda fiskar som följer med strömmen än som glada laxar som väljer att simma motströms för att nå sina mål. Det är enklast att ha medborgare som tiger och samtycker till beslut som fattas, utan att opponera sig, trots att de beslut som fattas varken gagnar ekonomiskt eller miljö-/hälsomässing. Beslutet att förbjuda glödljuslampan - till förmån för den med kvicksilver innehållande lågenergilampan, som ger höga magnetfält och smutsar ner elnätet till förfång för såväl elektronisk utrustning som för biologiskt liv – är ett sådant beslut.

Det är förståeligt att Moder Jord gråter över att vi människor väljer att förstöra den miljö som vi har fått oss till låns.

De är förståeligt att Moder Jord vrider sig i förtvivlan över hur vi människor låter oss indoktrineras pga av vinstintressen som leder till miljöförstöring.

Många människor har fått uppleva hur miljön har påverkat deras fortlevnad och därmed tvingats till tillkortakommanden. Dessa tillkortakommanden har ofta lett till erfarenheter som alla andra lyckligtvis slipper erhålla. Vi är alla biologiska varelser, som en kort period i våra liv, får ta del av gåvor som vi får från Moder Jord. Undertecknad har vid två tillfällen försökt få läsarna att inse hur myndigheterna har mörkat sanningen kring lågenergilampan. Trots att texterna har varit tillrättalagda har inte alltid informationen nått fram. Alla medborgare är inte betjänta eller har lust att använda lågenergilampor eller LED-lampor. Dessa medborgares erfarenheter och åsikter har inte beaktats när beslut att förbjuda glödljuslampan togs

Informationsflödet är idag stort och den som har förutsättningar och viljan att bli påläst har alla möjligheter till det.

Det går inte att sticka huvudet i sanden hur länge som helst – förr eller senare måste man ända upp och andas.


Ann-Christin Tjernström


                          LÄS RYS  - OCH REAGERA GÄRNA!!!!!!

Av Ann-Christin Tjernström - 10 januari 2011 10:25

Den här insändaren gjorde jag klar inför, den på årets, största godishelg - Påsken.

Många av våra stora butikskedjor väljer att fortsätta att sälja godis med AZO-färger medan ett fåtal har valt att avstå. Som konsument är det svårt att hålla reda på vilka färger och nummer som de olika sorterna med AZO-färger har.

Vi valde att skriva ned dem på ett papper att ha i plånboken - för att kunna välja - om man nu absolut måste köpa godis i varuhusen.

 

Tycker det är synd att så många småbarnsföräldrar är ovetande och att vissa butikskedjor fortsätter att blunda och säljer det som i allra högsta grad kan skada våra barn och vuxna även förstås!!!!

 

 

PÅSKGODIS MED AZO-FÄRGER


Årets största godishelg står för dörren och nu med den finner vi, i butikerna, massor av vuxna som vältrar sig i de nyuppsatta godisautomaterna som ställs fram strax före påsk och nu med kraftigt reducerade priser. Det många inte känner till är, att de godismassor som vi hektovis bär med oss hem skulle ha varit förbjudna att säljas om vi inte hade gått med i EU. EU anser nämligen att konsumenterna själva skall ta ansvar och utesluta de varor de inte vill ha. Problemet är: att vi konsumenter inte alltid känner till de förändringar som har skett och speciellt då när tillsatser som tidigare har varit förbjudna nu utan varningstext säljs utan urskiljning. När Sverige, 1999, inte fick ha sitt förbud kvar, skickade Konsumentföreningen Konsumenter i samverkan ett brev till den svenska handeln med en önskan att inte ta in dessa varor.  Vissa större butikskedjor tog till sig budskapet men många butiker väljer ända att sälja godis med de tidigare förbjudna AZO-färgerna.  AZO-färgerna förekommer oftast i de mest färgglada godissortera och har E-numren: E 102, E 110, E 122, E 123, E 124, E 128, E 129, E 151, E 154, E 155, E 180.

Varför är då AZO-färgerna så skadliga och då speciellt för barn?

En brittisk studie från Brighton som publiceras i tidskriften Archives of diseases in childhood 2004,  säger  följande:  ”Våra fynd talar för att det går att uppnå en klar minskning av överaktivt beteende hos barn genom att ta bort konstgjorda färgämnen och natriumbensoat från deras föda” skriver professor John Warner vid University of Southhampton.

Att färgämnen och livsmedelstillsatser är misstänkta vid ADHD-symptom har rapporterats sedan länge. Men EU-politikerna har väl haft mer intresse av att bli omvalda och att göra sig till för de multinationella företag, som gärna bjuder in dem till påkostade informationsmöten , för att lura dem hur fantastiska deras varar och produkter är, än att försöka begripa vad de beslutar.

AZO-färgerna finns främst i godis, kakor, glass men även textiler. Färgerna kan orsaka cancer, allergiska reaktioner, täppt näsa, sömnlöshet och allvarliga beteendestörningar, främst hos barn.

Det finns en del godis utan de ovanstående gifterna, men då inte så färgglada. I annat fall kan man välja choklad och helst då den mörka ekologiska chokladen med hög kakaohalt som efter endast en liten bit, får den mest godissugne helt nöjd.

Glad påsk!

Ann-Christin Tjernström



                       LÄS OCH RYS - TÅL ATT UPPREPAS!



Av Ann-Christin Tjernström - 10 januari 2011 10:17

Gifter finns i mycket av den mat som vi stoppar i oss! Alltför mågna är ovetande och jag väljer därför att publicera denna insändare där jag har sammanstället en del av dem.

 

                                            DET DOLDA GIFTET


Via massmedia har vi på senare tid fått oss till del olika information om vaccin. Det diskuterats mest är f n influensavaccin men även tidigare om vaccin som skall motverka t ex livmoderhalscancer. Informationen är oftast ensidig och vi får sällan och aldrig oss till del motsatsen nämligen vad vaccinet innehåller och eventuella biverkningar. Om vi skall ta fasta på vad den forne sportjournalisten David Icke skriver i sina omstörtande böcker - verkar det nog som om vi bör låta oss informeras om vaccinets innehåll i större grad än vi hittills har gjort.

Följande inf. kan man läsa i en av Ickes böcker när det gäller vaccinets innehåll: 

Natriumhydroxid: Bland mycket annat så kan detta bränna de inre organen, orsaka blindhet, lung- och vävnadsskador och vara dödlig om det sväljs. Det finns i ungs- badrums- och toalettrengöring.

Formaldehyd: Ett nervgift som är känt för att orsaka cancer. Det kan också orsaka sömnlöshet, hosta, huvudvärk, illamående, näsblödning och hudutslag. Det används lämpligt nog för att balsamera lik.

Hydrokloridksyra: Denna kan förstöra vävnader vid direktkontakt och finns i aluminiumrengöring och rostborttagningsmedel.

Aluminium: Giftig cancerframkallare.

Timerosal: En kvicksilverförening och ett extremt farligt konserveringsmedel. Det är gjort av en kombination av etylenglykol (frostskyddsmedel) och etanol, tiosalicylsyra, natriumhydroxid och kvicksilverklorid. Dessa kemikalier är dödliga och kan orsaka cancer tillsammans med hjärn- och leverskador.

Fosfater: Dessa kräver alla former av vattenliv och finns i tvätt och diskmedel.


Om någon med bestämdhet kan dementera ovanstående information är jag mer är tacksam för ett uttömmande svar.

 

Gifter som vi får i oss kontinuerligt döljer sig även i nedanstående:

Tillsatsen Aspartam finns bl a i frukostflingor, minttabletter, frukostdrinkar, sockerfria tuggummin, chokladblandningar, djupfrysta desserter, gelatindesserter, juicer, laxermedel, multivitaminer, mjölkdrycker, läskedrycker, läkemedel, sötningsmedel, snabbkaffe etc. Aspartam är 200 ggr sötare är socker. Det innehåller metanol (träsprit), ett gift som orsakar blindhet och död och som vid intag av två tsk anses dödligt.


Gift finns även i smakförstärkaren som gömmer sig bakom namnen: monosodiumglutamat, msg, ”naturlig smakförstärkare/smaktillsats”, hydrolyserad, autolyserad, och jästextrakt eller –näring som finns i nästan varje massproducerat livsmedel. Msg lurar hjärnan at känna mer smak än vad som finns. Enligt Dr George Schwarz, en toxikolog och författare säger att två tsk kan döda en hund på några minuter.

Aspartam och msg skapar matbegär och kan göra människor feta. Råttor som fick msg blev extremt feta och deras hypotalamus upptäcktes befinna sig i ett chocktillstånd.


Vem/vilka drar nytta och vinst av att vi konsumenter luras intaga dolda gifter?


Ann-Christin Tjernström



                                              LÄS OCH RYS!!!!!!!

Av Ann-Christin Tjernström - 10 januari 2011 10:01

Jag har under ett antal år skrivit insändare då jag har svårt för att finna mig i orättvisor och konstigheter som händer i samhället.

 

Nu har jag funnit en del insändare som inte vår papperstidning har valt att publicera, men även andra som har varit mindre kontroversiella.

Har sedan oktobber 2009 skrivit på Allehanda näras webbsida men dessförinnan fanns inte insändarna kvar annat än för dem som ev har klippt ut och sparat ur papperstidningen.

 

I morse läste jag på Sanna Ehdins blogg om sanningen om vaccin ( se länk nedan). Kom därför osökt ihåg min egen opublicerade insändare i ämnet.

 

Fortsätter idag att publicera "gammal skåpmat" från Mina dokument!

 

Här kommer nu "Vaccinet"!

 

      PATENTET PÅ INFLUENSAVACCINET FANNS FÖRE DET FÖRSTA FALLET AV SVININFLUENSA


I februari 2009 godkändes det första patentet av svininfluensavaccin – alltså tremånader före det att första fallet av svininfluensa hade inrapporterats från Mexico. Ensamrätten till patentet fanns redan hos läkemedelsföretaget Novartis i  Basel, Schweiz långt före det att svininfluensan hade börjat florera. Patentet delades med Baxter, läkemedelsintressent med kopplingar till militären.

I ett omfattande dokument har den irländsk-österrikiske vetenskapsjournalisten Jane Burgermeister anklagat ovanstående läkemedelsföretag , för en planerad aktion med artificiellt framställda influensavirus. Burgermeister ser vaccinförsäljningen, i det korta perspektivet,  vinstgivande för läkemedelsföretagen och i ett senare skede skulle vaccinet bana väg för en dödlig epidemi genom att alla som låtit vaccinera sig blir mer mottagliga för influensavirus inför nästa virus som släpps ut i befolkningen.

Den bakomliggande orsaken till Burgermeisters misstankar är nämligen följande:

Den amerikanske forskaren Jeffrey Taubenberger, kunde vid nyöppnandet av gravar, 1990-talet, återidentifiera det virus som orsakade Spanska sjukan på 1910-talet. En ny forskning på influensavirus påbörjades, med DNA-teknik där viruset kunde återskapas. Taubenberg arbetade vid detta tillfälle, för USA:s biovapenforskning vid Fort Detrick i Maryland.

2005 bytte Taubenberger  anställning och kom att arbeta för National Institutes of Health. Vid precis samma tidpunkt lämnade läkemedelsföretaget Novartis in patentansökan där texten till stora delar bygger på Taubenbergs arbeten.  (Källa: 2000-talets vetenskap).


Ann-Christin Tjernström

 

 

Länk till Sanna Ehdins blogg: http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/falskt_om_vaccination

 

 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards