corneliasrum

Direktlänk till inlägg 23 mars 2011

GUNNAR LINDGREN NU OM SÖTNINGSMEDLET NEOTAM

Av Ann-Christin Tjernström - 23 mars 2011 07:23

Att sötningsmedlet aspartam (E951), som finns i många lightprodukternegativt för hälsan, har blivt alltmer känt.


Aspartam har nu ersatts av ämnet neotam, som inte USA, behöver anger i innehållsförteckningen. Neotam har negativa följdverkningen precis som aspartam.


Läs här nedan ,koperiat ur Gunnar Lindgrens maillistan:


Sötningsmedlet Neotam


I USA introduceras sötningsmedlet Neotam som är en släkting till aspartame. Då det är starkt sötande behövs mycket litet i ett livsmedel och i USA behöver man därför inte ange detta ämne på förpackningar. Men liksom aspartam är neotam riskabelt för personer med sjukdomen fenylketonuri och därför måste/borde substansen deklareras på förpackningen. Vid tillverkningen används 3-dimetylbutyl, ett ämne som finns på EPA:s lista över de mest farliga ämnena. Ämnet är redan godkänt i EU och har numret E961. Deklareras det på alla livsmedel som innehåller neotam i Sverige?


När det gäller neotams syster aspartam, så sätts detta ämne i samband med en rad hälsostörningar enligt FDA (den amerikanska livsmedels- och  läkemedelsmyndigheten):



Huvudvärk/migrän

Illamående

Magont

Trötthet då glukostillförsel till hjärnan blockeras

Sömnsvårigheter

Synrubbningar

Ångestattacker

Depression

Astma och tilltäppt bröst


Även samband med andra redovisade störningar:


Emotionella störningar

Epilepsi

Fibromyalgi

Kronisk trötthet

Parkinsons sjukdom

Minnesförlust och Alzheimers sjukdom

Cancer

För tidig födsel och missbildningar


En dansk studie visar tydligt hur läskedrycker med artificiella sötningsmedel har samband med för tidig födsel. Ju fler burkar desto tidigare kom barnet.

Se http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20592133


Gravida kvinnor måste undvika artificiella sötningsmedel som aspartam, neotam m fl!

 



Från NeutralNews.com:

(NaturalNews) Developed by Monsanto and made by NutraSweet, neotame was approved in 2002 by the Food and Drug Administration (FDA). This artificial sweetener is being used as an additive in practically anything humans consume from soft drinks, dairy products, and yogurt to frozen desserts and even chewing gum. In addition, and unlike aspartame, neotame can stand a higher temperature heat, so many food manufacturers are including it in baked goods. Neotame has become an ingredient in hundreds of food products and is often blended with other synthetic sweeteners. Most recently it has been added to the feed for some livestock being raised for human consumption.

It is estimated that neotame is between 7,000 to 13,000 times sweeter than sugar, which would allow food manufacturers to use less in their products. And since the FDA does not require labels to include ingredients that contribute less than one percent of the product, in some instances neotame can be used in foods without having to be listed on the label. Neotame is also hidden under the infamous "natural flavors" category on some packaged foods.

This highly concentrated, white crystalline powder contains the same synthetic derivative of the two amino acids as aspartame - L-aspartic acid and L-phenylalanine - plus the chemical methanol, or wood alcohol. To this compound 3-dimethylbutyl has been added. NutraSweet company states that neotame is perfectly safe, yet 3-dimethylbutyl happens to be on the Environmental Protection Agency's (EPA) most hazardous chemical list.

Neotame does not have to carry the Phenylketonurics (PKU) warning on labels that include their ingredient. Phenylketonurics - or PKU - is the term used to refer to individuals that have the metabolic disorder Phenylketonuria. Those with this disorder cannot consume products that contain phenylalanine. Therefore, if products containing neotame do not include a warning label or state the ingredient is included, it could be potentially quite dangerous for these individuals.

Marketing companies claim that man-made chemical sweeteners help in the battle against obesity and in the onset of obesity-related diseases, yet statistics prove otherwise. Research has found that these artificial chemicals lead to weight gain by rapidly stimulating the release of insulin and leptin, two hormones that are directly related to satiety and fat storage.

It would seem that adding more chemicals to an already problematic chemical solution would only create more problems in the long run. At this time, long term effects on humans are unknown.



Learn more: http://www.naturalnews.com/031767_neotame_sweeteners.html#ixzz1HAFDCdTO



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 1 april 16:00

https://rumble.com/v4kgh1f-jeffery-jaxen-intervjuvar-dr-william-makis-turbocancer-fruktansvrd.html?fbclid=IwAR0yuQhdgo4-VW_ZsMYDrkjitCwXZZxV0mfV01rSHEiP9ScZNE-MI_viTAc_aem_ASJg7358LrIVTN0y_L2vbB8Jo-MyBhwuVYMHDOoookdSjvXUjlymrApmh9bCq5pJjVyKO4cjB8sjmE...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 25 mars 09:23

https://www.facebook.com/zarah.oberg/videos/417161604300241   ...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 18 mars 17:05

https://www.youtube.com/watch?v=5-6_egibSZQ  

Av Ann-Christin Tjernström - Torsdag 14 mars 18:27

https://rumble.com/v4i0i4f-march-8-2024.html?fbclid=IwAR1I3lOQdLzBbfnJeLbTIrjc6-8edPdAomsmlnPsgmgbipfLaeO2c82YJ2k     ...

Av Ann-Christin Tjernström - Söndag 10 mars 09:17

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&si=Jr7A6RvNEITsYlyo&v=On4XESAjQh4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2dZYqFGz9rJQyO98ri0q9ok97JMs-b_KV7rsZGx6hl1I4lbvSml4bAJK0     ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards