corneliasrum

Alla inlägg under maj 2011

Av Ann-Christin Tjernström - 9 maj 2011 17:30

Lite extra fix till morgondagens födelsedagsbarn, gjorde en resa till stan nödvändig. Då det var för varmt för Nienka att sitta och vänta i bilen fick min Emelie ta hand om Nienka istället. Hon bodde hemma är Indra var bebis och ung - viket gör henne till en van labradorvakt.
Då Emelie också är en duktig fotograf och har bättre utrustning än vad jag har - fick hon till några riktigt fina bilder - som kommer  här nedan:


 


 


 


 




Inte helt lätt att kopierar från Emelies FB som ni ser. Lyckades i alla fall få till en bra bild i normalstorlek ! :)

 

Av Ann-Christin Tjernström - 8 maj 2011 18:22

Min yngste son fyller år i veckan och då känns det som att det borde finnas något hembakat att bjuda på.

Började därför dagen - förutom hundpromenad med att baka tårtbotten. Förberedde även middagen och handlade.


Därefter tog jag mig en tripp till min favoritloppis i frök där jag fann de kornblå kaffekopparna som jag igår på torpet saknade i den kornblå samlingen av porslin, som nu består av porslinsglas/-muggar utan handtag, tallrikar, temuggar och kanna och nu även kaffekoppar. Inte för att jag dricker kaffe, men jag gillar synkroniciteten som allt mer ofta finns i mitt liv - och blått känns bra på torpet.


På vägen hem stannade jag vid favoritstranden för sol och bad och hundar. Nienka hade aldrig varit där förut och hon tittade förudrat ut över det stora vattnen som här mer liknar hav än älv, då viken är stor och bred.  Det blåste den del och hon ryggade för vågorna. Inte vågor direkt i de pölar och bäckar som hon hittills förtjust har hoppat i. Fodervärden som hade henne t o m november har sagt att hon inte har badat mer än en gång i sjö/hav. Nu blir det "andra bullar" - vatten och bad så snart vädret tillåter. Till slut vågade hon sig i en bit - men då där det var brådjupt vilket gjorde att hon snabbt blötte sig. Sedan blev det många ruschar i sanden - och en del sand följde med hem.


Väl hemma väntade köket igen och fortsatt bakning. Inser att mitt "höftande" i köket är mindre lyckat vid bak och då jag smakade på kakdegen fann jag den väldigt stark. Stark av vanilj, nästan så att det brände i halsen. Jag hade alltså tagit mer av vaniljen än enligt recept och med äkta vanilj går inte det.  Blev nästan som pepparsmak. Gjorde samma misstag i höst till vaniljsås, men minnet är kort och nu gjorde jag samma sak igen.


Fortsatte dock mitt "höftande" och då med lite grahamsmjöl i vetebullsdegen Kanske 1½ dl bytte jag ut av vetemjölet. Nu känns bullarna mindre degiga inuti och förstås lite gråare, men vad gör väl det! Lite mera nyttigt på kaffebordet kan väl inte skada.


För övrigt gillar jag inte så mycket att baka. Vet ju att ingen av oss skall äta det där söta och klistriga som det blir av vete. Nu är det dock inte alla dar som ngn fyller år och det blir svårt att byta ut allt som vanligtvis finns på ett kaffebord.


Hängde ut hinkar för att samla sav från björkar i f m. Det får bli som motvikt mot det söta i bakverk och annat! :)



Av Ann-Christin Tjernström - 8 maj 2011 18:12

Dagens ängel hämtad ur korten från Själ, kropp och ande blir nu, ängeln Rafael.


Härskar i: Vattumannen (21 januari - 17 februari)

                Tvillingarna (22 maj - 21 juni)

                Vågen (24 september - 23 oltober)


Egenskaper: Kommunikation, helande, kunskap och resor.



Rafael: Mänsklighetens helare och förmedlare av

kunskap til jorden, hör min bön:


Ge mig inspiration att tänka stora tankar.
Välsigna mig, när jag korsar jordens yta

så att jag alltid kan resa säkert och med ett syfte.

Fyll mig med ditt tålamod och din insikt

i allt som jag företar mig,

så jag kan handla med visdom och tolerans

och alltid kommunicera med klarhet

och undvika att bli misstolkad.

Rafael, bevara min hälsa i sinne och kropp,

och led mig i mina handlingar,

så att jag kan utnyttja din förmåga till

kommunikation och helande över hela världen.

Av Ann-Christin Tjernström - 7 maj 2011 08:24

Jag har den stora glädjen att ha ordlekaren Anna Källdén på min vänlista på Facebook. Hennes inlägg och kommentarer får mig att njuta och skratt gott. Det finns inga gränser för ord - intelligensen och orden används på de mest facinerande sätt. De här "orden" va inlagda i onsdags.


Gör som jag - läs och njut! :


"TÄNK om ALLA företag skulle tillverka kondomer :))
Gevalia kondomer När du får oväntat besök
Nokia kondomer connecting people
Lätta kondomer När du bestämt dig
GB - Glass kondomer jag och min magnum
...Always kondomer en renare och torrare känsla
Loreal kondomer because you are worth it
Com hem Jätte snabbt och jätte , jättebra
OLW kondomer Nu är det dax för fredags mys" "

Av Ann-Christin Tjernström - 7 maj 2011 08:11

Ytterst intressant inlägg om aftatoxin i bl a mandel. Jag älskar mandel och känner att jag får god energi av den. Nu blir det allt att ransonera, speciellt då aftatoxinet har visat sig vara cancerframkallande.


Läs mera här nedan:


http://www.zarahssida.se/index.php


Höga halter av aflatoxin i mandel kan öka risken för cancer

  2011 Maj > Torsdag, Maj-05-2011


Frekvensen av aflatoxinföroreningar är mycket hög i mandlar från södra Kalifornien jämfört med mandlar från centrala eller norra Kalifornien, visar en ny amerikansk studie.

Studien publicerades nyligen i Food Control och visar att det finns större förekomst av aflatoxiner i de Kaliforniska mandlarna. Förekomsten av ämnet i nötter kan förebyggas eller åtminstone minskas genom att man använder bra jordbruksmetoder (GAP) i fruktträdgårdarna.


 Aflatoxiner är en väldokumenterad global förorening som finns i en mängd olika råvaror, inkluderat jordnötter, majs, bomullsfrö, pistagenötter, kryddor, fikon, mandel, pekannötter, valnötter och russin. Aflatoxiner är giftiga för människor och är bland de mest kända cancerframkallande ämnen som finns. Hög exponering för aflatoxin ger akut levernekros och kan leda till levercancer.

Source: Food Control
Published online ahead of print: doi:10.1016/j.foodcont.2011.04.012
Title: Occurrence of aflatoxins in California almonds
Authors: Kabak, B., et al.

Läs mer...
Av Ann-Christin Tjernström - 7 maj 2011 08:06

Då jag har begåvats med en mindre "samarbetsvillig" mage och tarm - försöker jag befästa och nedteckna de naturmedicinska tips som kommer i min väg. Nu kom precis Zarah Öbergs tips i min väg - som jag här väljer att lägga in.


http://www.zarahssida.se/index.php


Örter vid behandling av gallbesvär och gallsten


Jag får väldigt mycket frågor om gallbesvär och gallsten, så jag lägger ut mitt svar här...!

De vanligaste utlösande faktorerna vid gallproblem är känsla av smärta vid intag av kaffe, choklad, ägg, mejeriprodukter (särskilt glass) samt vid intag av fet eller friterad mat. Symptom kan vara allt från smärta i övre delen av buken (på högra sidan), gasig tarm samt att man känner en nästintill obehaglig mättnad efter måltiderna. Smärtan kan spridas  till bröst, axlar, nacke eller rygg och utöver dessa symtom, så kan gallstenar fastna i gallgångarna vilket leder till infektion i gallgången eller gallblåsan.

Du kan rensa genom gallblåsan genom att använda husmorskurer med olivolja och citronsaft eftersom dessa löser upp stenarna.  Inom traditionell kinesisk medicin rekommenderar man främst användning av "Gold Coin Grass (GCG)" med det botaniska namnet: Herba Lysimachiae, eller kinesiska namnet: Chin-chien Tsao). Gold Coin Grass krossar och mjukar upp stenarna så att de kommer att komma ut långsamt och utan att skada gallgångarnas väggar. Du använder den enklast i tinkturform. Gallväggarna kan även stärkas med enkla örter som exempelvis kamomill, som du kan använda genom att koka ett gott och rogivande te.

Om man är intolerans om födoämnen och har en påverkad slemhinna i tarmen eller i luftvägarna (eftersom dessa hör samman), så reagerar även andra slemhinnor såsom de i gallgångarna. Detta innebär att gångarna kan svullna igen och göra framkomligheten trögre. När gallan inte riktigt kommer fram, så bildas klumpar. Gallsten kan även bero på att det finns för lite galla, så att den galla som finns transporteras långsammare och på så sätt också bildar klumpar.

Om man har opererat bort gallblåsan, så tillverkas fortfarande galla i levern, men istället för att gallan lagras i gallblåsan och portioneras ut vid behov, så rinner det på hela tiden. Galla återabsorberas i slutet på tjocktarmen och det är därför viktigt att de gifter som gallan tar med sig från levern, också släpper från gallvätskan i slutet på tarmen. Gifterna släpper lättare om vid intag av alger såsom t ex chlorella.  Galla tillverkas av lecitin (som även finns i våra cellmembran), oorganiska salter, kolesterol och gallsalter. Utan dessa ämnen minskar gallan och då även förmågan att bryta ner fetter. Galla kan även klumpas samman om den lagras i gallblåsan för länge.

Du kan ta en matsked Gold Coin Grass per dag, och helst i 4-5 veckor. Om det uppstår en brännande känsla vid intag, så är kan det vara bra att veta att det inte inverkar på effekten. Örter som stimulerar gallaflödet  såsom kronärtskocka, maskros och curcumin (gurkmeja) är bra vid de flesta gallproblem. Även bitterörter kan hjälpa eftersom de stimulerar matsmältningen överlag. Naturmedel som Cynarimin kan även det hjälpa till med stimulering av gallflödet, gärna tillsammans med tillskott med lecitin eller lecitin som blandas ner i en smoothie eller liknande.

Om problematiken kommer från levern kan det vara klokt att först arbeta med att rena levern och stödja upp leverns fas 1 med B-vitamin och andra näringsämnen, med antioxidanter för att motverka fri radikalbildning samt ex. svavel som hjälper till att binda upp de ämnen som har omvandlats från fettlösliga till vattenlösliga. Det är också bra att stödja upp njurarna och ev. rensa dem med exempelvis vattenmelon. Bra örter för njurarna är björk, nässla, gullris eller åkerfräken och dessa kan blandas med kamomill för gallgångarnas väggar, samt med koriander som stödjer levern.

Gallproblem kan även förbättras genom att man väljer att äta väldigt hälsosamt, med mycket bra fetter (goda kolesterol från ex. smör), lättsmälta proteiner (som underlättar matsmältningen överlag), samt att man ser till att stödja organen så att de har maximal effekt. Det är viktigt att undersöka födoämnesallergier genom att mäta IgG eller IgA-reaktioner (dvs. slemhinnereaktioner) eftersom dessa kan påverka framkomligheten i gallgångarna. Det är också viktigt att undvika ägg, kaffe, sura livsmedel (tex vitt vin), rökt och stekt mat, äpplen, päron och mat som är halv- eller helfabrikat. Tänk också på att helt utesluta mjölkprodukter och vitt socker eftersom de är slaggbildande och uteslut kött (främst rött kött).

Välj istället mycket fisk, kokta grönsaker, bra fetter från oupphettade ekologiska oljor och smör. Drick mycket örtte med ovan nämnda örter och tillaga maten så skonsamt som möjligt. Sov ordentligt varje natt för att ge stöd till kroppens avgiftning och återhämtning, komplettera kosten med greens och alger (tex mighty greens) två-tre gånger dagligen för levern och drick ordentligt med renat vatten, för att stödja njurarna.
Enligt kinesiska medicinen bör man äta varm mat, snarare än kall mat, dricka varm dryck snarare än kall dryck samt undvika alla former av citrusfrukter, tomater, bananer och vanlig isbergssallad, detta eftersom de försvagar mjälten och njurarna. Undvik även stark mat och örter som ingefära och kanel.

www.naturmedicin-guiden.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.kostkoll.se

 
Av Ann-Christin Tjernström - 7 maj 2011 07:47

Nästa ängel i samlingen blir idag ängeln Mikael. Anledningen till att jag valde honom är att även han härskar över väduren, precis som Chamuel som jag skrev om igår.

På de kort jag äger är änglarna uppdelade så att de härskar över tre stjärntecken var, förutom några som har endast ett stjärtecken samt Skyddsängeln förstås.



Mikael:


Härskar över: Väduren (21 mars - 20 april)

                      Lejonet (23 juli - 23 augusti)

                      Skytten (23 november - 23 december)


Egenskaper: Att uppnå mål, juridiska och äktenskapliga angelägenheter,

                   mod och beskydd.


Mikael, vänliga ängel, hör min bön.


Ge mig mod att se varje situation i ögonen

som jag möter på min väg,

och handla med din värdighet och ditt omdöme.

Mäktige Mikael, barmhärtige ängel

och de rättfärdigas beskyddare,

hjälp mig, så att jag inte dömer någon på förhand

och skydda mig mot andras orättvisor.

Och hjälp mig att få framgång med alla

de positiva förehavanden jag sätter i verket,

så att jag kan utstråla ditt nådefulla ljus

och din rättfärdighet till resten av världen.



Av Ann-Christin Tjernström - 6 maj 2011 07:09

Ängeln Chamuel:


Härskar i: Väduren (21 mars-20 april)

Egenskaper: Tolerans och villkorslös kärlek


Chamuel, ängel för toleras och villkorslös kärlek

                  hör min bön.


Led mina handlingar, och låt mig alltid erkänna

mina egna svagheter och övervinna dem,

och ha överseende med andras ofullkomlighet

med insikten att vi alla strävar efter

att infria vår fulla potential.

Lär mig att älska mig själv och utstråla kärlek

och värdesätta livet med all dess skönhet

och alltid sträva efter att öka denna skönhet

och skapa kärlek och glädje

överallt omkring mig, utan att försöka sätta

mig själv över alla.



Igår började jag att skriva ner de olika änglarna från kort som kommer från; Själ, kropp och ande. Mer om det finner du under kategorin ÄNGLAR.


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards