corneliasrum

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012

DE ELVA EVIGA PRINCIPERNA - ENHETSLAGEN

Av Ann-Christin Tjernström - 14 oktober 2012 12:45

Jag har under en tid läst boken: "De elva eviga principerna! av Carmen Harra.
Boken handlar om de gudomliga lagarna och i boken fokuserar hon på de elva som är de största och till hjälp för att förändra våra liv och vår värld till det bättre.
Jag känner boken som en "bibel" för de lagar som vi ofta hör talas om just nu som; Attratkionslagen, karmalagen, manifestationlagen osv.
Boken förklarar lagarna och ger också råd till  hur man skall tillämpa dem. Vid varje avslutande kapitel finns en sammanfattning.

   
Jag vll gärna dela med mej av den lättförståeliga informationen i boken och tänker mej därför att publicera bokens sammanfatting vid varje avslutande kapitel med jämna mellanrum med start idag med:


DEN FÖRSTA EVIGA PRINCIPEN: Enheltslagen.


"Alla människor och djur är ett. förenad med det gudomliga.


Det här lär vi oss av enhetslagen:


Nåd är gudomligt, för vi är alla, hela tiden, förenade i gudomlighet.
Känslan av att vi är åtskilda från varandra och

från Gud är ett mänskligt påfund.


Egot är medvetet om vars och ens enskildhet och drift att överleva som värelse på denna jord. Egot bekymrar sig inte om gudomligt utan om individuell överlevad och individuell makt.
    När du bara upplever egot snarare än gemenskap med allt som är gudomligt, kan du omöjligen uppleva nåd. Nåd är ett tillstånd av skönhet och frid, och ett tillstånd då man älskar och känner sig älskad. Lucifer den änge som föll i onåd hos Gud, gjorde det pga högmod, som är en form av arrogans. Högmod är något som vi upplever när vi ser världen enbart med egots ögon. Rädslan för att att inte överleva får oss att fokusera på att bygga upp makt, inflytande och rykte. Eftersom vi aldrig helt kan avlägsna egots rädsla - att vi inte ska ha tillräckligt för morgondagen, att vi är otillräckliga, att någon skall ta ifrån oss allt vi har arbetat så hört för att komma över - förnekar vi ständigt hur liten kontroll vi har över livets omständigheter. Vi betraktar rykte, makt och berömmelse som skyddsnät och övertygar oss om att vi är mer betydelsefylla än den eller den personen, men vi lurar bara oss själva. Jag hade en gång en klient som var oerhört rik och högt representerad. Mannen kom från en väldkänd släkt och hade gott rykte och mijontals dollar i tillgångar. Han ansågs vara oerhört framgångsrik och i sina bästa år. En dag när mannen gick till tandläkaren för at dra ut en tand blev det problem med bedövningen och han dog av hjärtstillestånd innan ambulansen hann fram. Hur mycket trygghet vi än bygger upp åt oss själva i den här världen räcker den inte för att hålla oss vid liv om det är dags för oss att gå vidare. Ändå vill vi tro att vi är oumbärliga att Gud inte skulle drömma om att kalla hem oss.
      Människor som förnekar hur liten kontroll de har över ödet brukar förtrollas av den makt de uppnår i den här världen. Nylgen ertappades en politiker som hade byggt sin karriär på att granska och väcka åtal mot andra för deras förseelser, med att sjäv bryta mot lagen. Han greps faktiskt på grundval av tillsynslagar som han själv hade varit med om att driva igenom! Den här mannen var helt uppslukd av sitt ego och överskattade kraftigt sitt inflytande. Precis somalla vi andra var han sårbar, trots att han verkligen försökte skapa känslan av att inte vara det.
        Vi faller i onåd och sänker vår vibration varje gång vi försöker ta åt oss äran för våra välsignelser i den fysiska världen, genom att säga."Jag är så stolt över mig själv, för att jag har nått så stora framgångar!"

Vi glömmer bort Guds roll och andra människors roll för den framgång vi når. Ingen kan bli framtågnsrik utan hjälp från andra. Ibland är de som hjälper oss mest personer som vi inte ens känner. Alltför ofta ta vi våra möjligheter för givna, och förbiser det inflytande som vnaliga människor har, människor vars namn historien har glömt, tapprasjälar som dog för att se till att framtid generagioner skulle få just de möjligheter du har fått.
        När du erkänner det gudomligs oerhörda makt kan du inte undgå att känna dig vördnadsfull, ödmjuk och liten i jämförelse. Men även om vi inte bör bli slavar under högmodet, vill Gud inte heller att vi ska känna oss maktlösa och obetydliga. I Biblen säger Jeus att Gud har räknat  varje hår på vårt huvud och att Gud är som en herde, som letar överallt efter ett förlorat får, trots att han har resten av flocken. Det är meningen att vi skal medge att verje individ är viktig, även vi själva. För att leva efter gudomliga lagar måste vi flytta egot åt sidan, släppa in Gud i vårt medvetande och uppleva samhörighet med gudomligheten och med varandra.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 1 april 16:00

https://rumble.com/v4kgh1f-jeffery-jaxen-intervjuvar-dr-william-makis-turbocancer-fruktansvrd.html?fbclid=IwAR0yuQhdgo4-VW_ZsMYDrkjitCwXZZxV0mfV01rSHEiP9ScZNE-MI_viTAc_aem_ASJg7358LrIVTN0y_L2vbB8Jo-MyBhwuVYMHDOoookdSjvXUjlymrApmh9bCq5pJjVyKO4cjB8sjmE...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 25 mars 09:23

https://www.facebook.com/zarah.oberg/videos/417161604300241   ...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 18 mars 17:05

https://www.youtube.com/watch?v=5-6_egibSZQ  

Av Ann-Christin Tjernström - Torsdag 14 mars 18:27

https://rumble.com/v4i0i4f-march-8-2024.html?fbclid=IwAR1I3lOQdLzBbfnJeLbTIrjc6-8edPdAomsmlnPsgmgbipfLaeO2c82YJ2k     ...

Av Ann-Christin Tjernström - Söndag 10 mars 09:17

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&si=Jr7A6RvNEITsYlyo&v=On4XESAjQh4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2dZYqFGz9rJQyO98ri0q9ok97JMs-b_KV7rsZGx6hl1I4lbvSml4bAJK0     ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards