corneliasrum

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2012

DE ELVA EVIGA PRICIPERNA - KARMALAGEN

Av Ann-Christin Tjernström - 15 oktober 2012 11:19

Jag fortsätter att göra inlägg om de elva eviga principerna hämtat ur Carmen Harra bok:De elva eviga priciperna.
Idag publicerar jag sammanfattningen om karmalagen.

 

Det här lär vi oss av karmalagen
Medkänsla är gudomligt.
Fördömande, beskyllningar och besträffningar är mänskliga påfund


Dålig karma orsaker lidande medan god karma helar oss själva och världen. Syftet med karman är inte att beträffa oss medlidande, utan att skipa rättvisa och att föra oss till vårt högsta varandetillstånd. Som rättssystem funger det långt bättre än vår mänsklga lagar.När de tgäller att rätta till orättvisor kan ingen mängd påbud, förodrnignar, advokater, domare elelr fängelser någonsin uppnå det som karman har åstadkommit; rättvisa, fred och, i slutänden, frihet från allt lidande. Att döma oss sjölva för hår eller klassa adnra som dåliga eelr oda,  hjälper oss inte att befria oss från karman,; det får oss bara att skapa ännu mer dålig karma.

       Vill man rätts sig efer karmalagen får man inte vara fördömande. Man måste känna medkänsla med sig själv och andra, inse att vi alla har olika läxor att lära oss och att vi alla lär oss i vår egen takt. På sammma sätt som en del barn lärs sig att läsa snabbare än andra och en del blir bättre på matematik medan andra blir bättre på idrott, har vi alla vår egen väg att gå, vår egen karma att lösa upp, vår egen grad av medvetenhet och vår egen nivå av förmåga till förändring. En del är inte starka nog att möta sina svårigheter. Deras själ överskattade vad de kunde hantera i det här livet. Dessa personer alstrar dålig karma i stället för god och knuffar sig själva bakåt på sin väg. Dersa lidande kommer att fortsäääta och förvärras. Det finns ingen anledning att straffa någon som strattar sig själv, på djup, själslig nivå. Vad skulle man åstadkomma med det?
       Att inte vara fördömande betyder att man förlåter människor även när de inte visa någon ånger. Men det betyder inte att du skall ge dem fler tilfällen att skada dej. Vi måste fånga terrorister och brottslignar för att hindra med för att skada andra - och sig själva - ytterligare.Men att låta sin vrede gå ut över den, att sänka sig till deras nivå genom att anväda våld eller grymheter för att bestraffa dem, är inte förenligt med karmalagen.
Våld är något som människan har uppfunnit.Det är ett missriktat sätt att rätta til felaktigheter, för det slutar bar aemd att vi skapar egen dålig karma när vi försöker möta ders. Varje gång ett krig tra slut finns det soldater som åker hem och brottas med skuldkänslans demoner i resten av sitt liv. Till skillnad från när Buddha tvingades ta till våld mot den person sok skulle mörda femhundra personer, kunde dessa soldater inte utföra sina plikter med gott samvete. Det är därför absolut nödvändigt att vi arbetar för att förhindra alla krig och allt våld. Våra mänskliga lösningar att fängsla och döda skapar inte harmoni elelr frid, vare sig i vår välrd eller i våra hjärtan.
       Att förlåta innebär att koppla boart. Trassla inte in dig i någon annasn karma. Älska dig sjävl tillräckligt mycket för att acceptera din mörkaste sida, sträva mot att hela den, så kommer du att märka att du får sinnesrid i ditt liv. Detta är karmalagens löfte och gåva.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 1 april 16:00

https://rumble.com/v4kgh1f-jeffery-jaxen-intervjuvar-dr-william-makis-turbocancer-fruktansvrd.html?fbclid=IwAR0yuQhdgo4-VW_ZsMYDrkjitCwXZZxV0mfV01rSHEiP9ScZNE-MI_viTAc_aem_ASJg7358LrIVTN0y_L2vbB8Jo-MyBhwuVYMHDOoookdSjvXUjlymrApmh9bCq5pJjVyKO4cjB8sjmE...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 25 mars 09:23

https://www.facebook.com/zarah.oberg/videos/417161604300241   ...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 18 mars 17:05

https://www.youtube.com/watch?v=5-6_egibSZQ  

Av Ann-Christin Tjernström - Torsdag 14 mars 18:27

https://rumble.com/v4i0i4f-march-8-2024.html?fbclid=IwAR1I3lOQdLzBbfnJeLbTIrjc6-8edPdAomsmlnPsgmgbipfLaeO2c82YJ2k     ...

Av Ann-Christin Tjernström - Söndag 10 mars 09:17

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&si=Jr7A6RvNEITsYlyo&v=On4XESAjQh4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2dZYqFGz9rJQyO98ri0q9ok97JMs-b_KV7rsZGx6hl1I4lbvSml4bAJK0     ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards