corneliasrum

Alla inlägg under oktober 2012

Av Ann-Christin Tjernström - 21 oktober 2012 12:43

Ja, då har jag snart passerat  halvtid i den zervitalkur som skall sträcka sej över 30 dar med 15 fotbad, osv. samt sträng diet som svälter ut svampangrepp inifrån, se info www.zervital.se eller här i min blogg under kategorin, zervital.


Fötterna har snart fjällat klart för den förta ggn och jag har lyckats gnugga och borsta bort allt som har varit löst. Jag får vara lite försiktigt och undvika att dra loss skinn då det annars blir lite för tunt på fötterna för skor som skulle kunna ge skavsår.
Händerna kommer lite efter........ Jag har ju suttit med dem i zervitabad samma dar som fötterna.  Jag har även där gnuggat och borstat med mjuk borste. De har varit väldigt nariga under fjällningen och jag har fastnat i det mesta som jag har tagit i. Känns nästan värre med händerna än fötterna då de används så flitigt. Jag hade ett ringormsangrepp på handloven och därför badar jag aven mina händer.


Det tar sin tid det här.......men resultatet syns tydligt. Mjuk och fin hud kommer fram där den gamla och av zervitalfärgade av badet, nu succesivt släpper.
Jag får förvänta mej minst en fjällning/ömsning ytterligare.

I senaste numret av tidskriftern Nära fann jag ett recept som jag testade i morse. Mna skulle ha lika delar honung och rapsoloja som man blandar och sedan gnider in i händerna. I receptet stod det 1 msk men jag jag tog 1 tsk istället. Efter 10 min skall man tvätta av kletet, för det var just vad det var. Det var bara att skölja i varmvatten så rann det av och lämnade faktiskt efter sen en markant mjukare hud på händerna.


I morse hade jag ordentligt klåda överallt på kroppen. problem som jag egentigen har haft sedan tonården. Det sista ringormsangreppet på vänstra stortån och sidan på foten, svider som brännsår. Jag som för någon dag sedan trodde att de var på väg bort.
Jag undrar om jag har kört på för häftigt med vitlöks och citronblandningen. Den som skulle göra att tarmen rensas på plack. Igår tog jag blandningen 2 ggr - 1 msk varje ggn.
Det skulle också kunna våra så att kuren också har någon form av kulmen där symptomen gör sej tydliga för att sedan försvinna, likt andra naturmedicnska metoder.


Förutom vitlöks- och cironbalndingen, stödjer jag upp njurar och lever med maskros och mariatistel. Tar psylliumförskal för tarmen samt fortsätter med Amegas zeropointladdade superfruktnäringspulver, som jag har tagit periodvis under det gågna året. Se mer under kategorin Amega. Blev distributör för deras produkter förra hösten om någon är intresserad.


Till frukost äter jag dagligen:


Några skedar turkisk yoghurt.
Cirka 1 dl blåbär från frysen.
En halv matsekd vetegroddar.

samt AMGenexpulver från Amega.


Detta blandar jag ihop till en gegga - gott.


Jag tar även en sked psylliumfröskal i ett glas vatten

och dricker en mugg nyponte.


Igår gjorde jag vegetter av rotselleri. Skala och skiva roten och koka 5 i 10 min.
Gör sedan en panering av ½ dl sojamjöl, jag tog mandel för att slippa GMO, i 1 dl vatten -  svälla lite.

Doppas sedan i vetegroddar smaksatta med paprikapulver och örtsallt. Stek på svag värme i stekpanna.
Gott fantiskt.


Till det hade jag en råkosttallrik. Strimlad vitkål där jag bytter ut vinägern till citronsaft i vinegrätten.
Rivet äpple och riven rödbeta som jag sedan kladdade ihop med tsaktsiki (hemgjord) utan gurka.
Rödbeta, rotselleri och morötter tillhör den diet som cancerpatienter äter under kuren.
Mer om det i senare inlägg.
Jag väljer därför att ta med det i dieten i den mån jag kan och får till det.


I förra inlägget kände jag mej loj och glad, idag känner jag mej mera trött och energilös vilket gör att jag tror att det händer saker i min kropp. Dessutom låter det som åska i mina tarmar.
Undra just om det beror på "bildäcken/placken" som gör sej färdiga att lämna min kropp.


Vi hörs igen........  


Av Ann-Christin Tjernström - 19 oktober 2012 16:59

Förra fredagen levererade jag några mindre trevliga bilder på mina fötter efter 3 dagen med Zervitabad. Läs mer på www.zervital.se eller under samma namn här på min blogg. Det var första tecknet på att mitt skinn skulle lossna på fötterna. Också en indikation på att jag har haft svampinfektion även inuti min kropp.
Sedan i lördags har fötterna fjällat, nu även i slutet av veckan  - mina  händer. Skinnet lossnar i det område som fot-/handbadet har nått upp.


Igår släppte det då på mina händer. Dock inte på samma sätt som på fötterna. Händerna blev mera nariga som vid vårhacka,  och det går inta att rulla bort skinn som man kan göra på fötterna. Jag har gnidit händerna mot varandra.


         


Mina händer har sett ut som gammalt i tiden när de tvättade kläder i kallt vatten utomhus.
Det har inte spelat någon roll hur jag har smort in dem.


Till min hjälp, för att få loss den gamla huden, har jag använt mej av tre olika borstar. En nagelborste till händerna samt kroppsborsten med mjuk borst. Till fötterna har jag använt den stora borsten av naturfiber, och som jag annars brukar använda till torrbostning, dockl lite för hård för min smak.
Att borta bort hud som flagnar - är den perfekt till. Det går inte att dra i huden för att riva bort, då kan det bli ganska ömt, då ny hud som tål beröring inte har hunnit att komma fram.
Jag borstar därför med de olika borstarna, vlket gör ömsningan mer behaglig.


 


PÅ fötterna har jag nu nästan fått ny hud hela vägen. Det bruna är missfärgning av fotbadet.
Det som växer fram är nu väldigt mjukt och lent. Jag kommer att få fötter som ett litet barn efter det här, känns det som.


              



Samtidigt som jag känner mej lugn och tillfreds och med stor tillförsikt genomgår den här kuren, får jag skov av  trötthet som är enorma. Kvällarna är jag som en zombie, och kan t o m somna där jag sitter med händerna i badet.
Jag har sovit bra på sista tiden. Vaknat tidigt, men inte mått så dåligt den tid som levern är som mest aktiv. 3-5 nu under sommartid. I morse kände jag inte heller av illamåendet som dök upp då jag började med vitlöks och citronkuren.
Idag klev jag upp 5.30 Gjorde eld i pannan och sedan ett yogapass medan jag väntade på att sonen skulle väckas för att åka till skolan. Jag kände mej positiv och till freds. Det känns ändå som att jag skulle behöva gå till sängs strax efter kl 17, så visst visar det på att kroppen jobbar på med att göra sej av med det som har funnits inuti och utanpå min kropp.
En dag som idag utan bad, gav mej 2 timmar till godo. I morrn badas det vidare.


Tack för ditt besök!   





Av Ann-Christin Tjernström - 18 oktober 2012 11:20

Gårdagen var en mellandag. Inget plaskande och inga markanta utrenssingssymptom. Det som har kliat och bränt på fötterna - det sista ringormsangreppet - kändes helt lugnt.

Jag kände mej lite loj vilket jag har gjort de här dagarna i övrigt inget speciellt.
Igårkväll bestämde jag mej för att testa det ihopkok som jag gjorde kvällen innan. Det som jag skrev fel dos på gpa språkförbistring.  Det skall rensa tarmen på plack, och jag vill inte ens föreställa mej hur mycket som ligger kvar i tarmarna.
Jag tog en matsked och inget mer.


I morse mådde jag väldigt illa. Illamående är en del av de symtpom som jag dras med. Det brände och värkte i magen och njurarna verkade ha ett styvt jobb. Jag känner mej trött trots en bra natts sömn.
Helt otroligt att en matsked med vitlök blandat med citron och vatten kan vara så effektivt.
Åter igen en billig och tillgänglig metod för att rensa ut och arbeta framåt med sin hälsa.


Dagens fotbad gav ännu lite fjällning. Det verkar finnas en sjö att ösa ur.


Det var allt för idag! Fortsättning följer!

Av Ann-Christin Tjernström - 17 oktober 2012 08:04

Gårdagens dos om hur mycket man skulle ta av "plackdrycken" tillverkad av 30 vitlöksklyftor och 5 citronen skall ändras till 3 cl/dag,  i annat fall blir det för kraftigt och i värsta fall rent ut farligt.
Språkförbistring i min kontakt med upphovsmakaren.   

Jag ändrar förstås även i blogginlägget!!!

Jag tyckte sjäv någonstans att det där mängden skulle bli omölig att inta då det var så stora mängder av såväl citron som vitlök. Smalade litegrann på fingre i morse.......och tanken förespeglade mej!

Av Ann-Christin Tjernström - 16 oktober 2012 19:35

I morse gjorde jag så det femte fotbadet. Nu har fötterna fjällat under fyra dar och det var därför inte så mycket som blöttes upp den här gången. Skönt!!! Jag är fortfarande lite tagen av mötet med mina fötter i fredags då alllt liksom hände, alltså under den första veckan.


Jag känner mej lite trött och det har slagit upp två blåsor i munnen. Blåsor i munnen har jag begåvats med så snart jag gör en utrensande och avgiftande kur.
Fötterna ömmar mindre i skinnet nu när jag har bytt och fått lite nytt skinn. Även det sista ringormsutbrottt har låtit bli att klia och bränna idag.


När jag talade med Istvan i fredags berättade jag om min tunga som var så öm och värkande det första dygnet.
Han gav men då recept på en kur som, vad jag förstod, skulle lösa upp plack i tarmen. Man kan har flera centimeter tjockt plack i tarmarna som även det innehåller gifter och i det här fallet förstås svampar som växer och frodas - ganska äckligt känns det som!!
Jag har precis färdigställt drycken som skall stå i kylskåp under 24 timmar innan man börjar att dricka den.
Jag blev en smula förvånad över mängden av ingredienser, alltså inte olika, utan så många av varje.


Man behöver:
30 stora vitlöksklyftor
5 stora citroner

1 liter kokt vatten.


Skala citroner och vitlöksklyftor och lägg i en mixer. Kör till dess att det blir som ett vitt skum.

Blanda sedan med 1 liter kokt vatten och ställ i kylskåp under 24 timmar.
Detta skall sedan drickas 3 centiliter/dag Jag glömde att fråga hur lång tid???
Kuren skall, enligt uppgift, vara 10 000 ggr starkare/effektivare än kemoterapi.
(har precis ändrat doseringen, som genom språkförbistring var alldeles för hög. Jag har ändrat i texten ovan från dl till cl. Kom detta noga ihåg då kuren annars blir för våldsam:)



Jag kunde förstås inte låta bli att fråga om det inte blev starkt. Men Istvan svarade att smaken försvinner.
Jag får lita till hans omdöme. Jag smakadae lite på skeden som jag hade rört om blandningen med, och då kunde jag väl känns smak av såväl vitlök som citron. Dessutom doftar mina händer i allra högsta grad citron. Det blir spännande att känna på smaken  i morrn kväll. Plack skall se ut som gamla bildäck - lite kuriosa!!!


I kväll skall jag sätta mej med händerna i badet igen. De är väldigt nariga och känns mindre mysiga då jag fastnar i allt. Jag smörjer in dem med min salva gjord av biwax och olivolja - det känns bättre än handkräm.



Av Ann-Christin Tjernström - 16 oktober 2012 14:00

Igår fick jag en trevlig promenad med min väninna och hennes två hundra. Det var höst l luften - hög - och ganska fuktigt i marken. Jag blev lite fuktig i mina joggingskor men hade avstårr de tunga gummistövlarna som nästan har xäxt fast på mina fötter.
Jag brukar oftast ha kameran med. Efter att vi hade gått en stund funderade jag varför kamerna var med. Det var nästan inget att fota. Så kom vi då fram till älven, Ångermanälven, och den är som alltid vacker. Jag förstod varför kamerna hade fått följa med.

 


Igår meddelade SMHI att det skulle bli snö. Trots att det upprepades flera ggr trodde jag det knappt.

Precis när jag lade benen över sängkanten i morse, såg jag det blinkande ljuset från saltbilen - halt alltså.
När jag sedan lyssnade på radion fick jag höra att det hade smöat på flera ställen och endat snöblandat här hos mej.

Det kändes gruvsamt att ta morgonpromenaden. Sydväst - ja, ett måste.

Det blåste kallt och för första ggn den här hösten, kändes det kallt i ansiktetn. Nere vid älven - fy så kallt.
På föemiddagen - lite lapphandskar och snöblandat.
Men nu.......snöglopp! Känns lite tidigt, eller??

Så här såg mina vinbärsbuskar ut för en liten stund sedan:

 

Av Ann-Christin Tjernström - 15 oktober 2012 11:19

Jag fortsätter att göra inlägg om de elva eviga principerna hämtat ur Carmen Harra bok:De elva eviga priciperna.
Idag publicerar jag sammanfattningen om karmalagen.

 

Det här lär vi oss av karmalagen
Medkänsla är gudomligt.
Fördömande, beskyllningar och besträffningar är mänskliga påfund


Dålig karma orsaker lidande medan god karma helar oss själva och världen. Syftet med karman är inte att beträffa oss medlidande, utan att skipa rättvisa och att föra oss till vårt högsta varandetillstånd. Som rättssystem funger det långt bättre än vår mänsklga lagar.När de tgäller att rätta till orättvisor kan ingen mängd påbud, förodrnignar, advokater, domare elelr fängelser någonsin uppnå det som karman har åstadkommit; rättvisa, fred och, i slutänden, frihet från allt lidande. Att döma oss sjölva för hår eller klassa adnra som dåliga eelr oda,  hjälper oss inte att befria oss från karman,; det får oss bara att skapa ännu mer dålig karma.

       Vill man rätts sig efer karmalagen får man inte vara fördömande. Man måste känna medkänsla med sig själv och andra, inse att vi alla har olika läxor att lära oss och att vi alla lär oss i vår egen takt. På sammma sätt som en del barn lärs sig att läsa snabbare än andra och en del blir bättre på matematik medan andra blir bättre på idrott, har vi alla vår egen väg att gå, vår egen karma att lösa upp, vår egen grad av medvetenhet och vår egen nivå av förmåga till förändring. En del är inte starka nog att möta sina svårigheter. Deras själ överskattade vad de kunde hantera i det här livet. Dessa personer alstrar dålig karma i stället för god och knuffar sig själva bakåt på sin väg. Dersa lidande kommer att fortsäääta och förvärras. Det finns ingen anledning att straffa någon som strattar sig själv, på djup, själslig nivå. Vad skulle man åstadkomma med det?
       Att inte vara fördömande betyder att man förlåter människor även när de inte visa någon ånger. Men det betyder inte att du skall ge dem fler tilfällen att skada dej. Vi måste fånga terrorister och brottslignar för att hindra med för att skada andra - och sig själva - ytterligare.Men att låta sin vrede gå ut över den, att sänka sig till deras nivå genom att anväda våld eller grymheter för att bestraffa dem, är inte förenligt med karmalagen.
Våld är något som människan har uppfunnit.Det är ett missriktat sätt att rätta til felaktigheter, för det slutar bar aemd att vi skapar egen dålig karma när vi försöker möta ders. Varje gång ett krig tra slut finns det soldater som åker hem och brottas med skuldkänslans demoner i resten av sitt liv. Till skillnad från när Buddha tvingades ta till våld mot den person sok skulle mörda femhundra personer, kunde dessa soldater inte utföra sina plikter med gott samvete. Det är därför absolut nödvändigt att vi arbetar för att förhindra alla krig och allt våld. Våra mänskliga lösningar att fängsla och döda skapar inte harmoni elelr frid, vare sig i vår välrd eller i våra hjärtan.
       Att förlåta innebär att koppla boart. Trassla inte in dig i någon annasn karma. Älska dig sjävl tillräckligt mycket för att acceptera din mörkaste sida, sträva mot att hela den, så kommer du att märka att du får sinnesrid i ditt liv. Detta är karmalagens löfte och gåva.

Av Ann-Christin Tjernström - 15 oktober 2012 10:34

Det kanske förefaller som att jag är lite "på" med att dokumentera det som händer i kroppen vid den här kuren. Läs mer om den på www.zervital.se eller här på min sida under samma kategorinamn.
Det första dagarna är reaktionerna mer markanta för att sedan avta, vad jag kan förstå. Jag skriver också för att själv komma ihåg. Den här kuren är ju så lång att det är omöjligt för mej att komma ihåg alla detaljer.
Vanligtvis skriver jag scheman, på det jag gör och tar in. Det har jag hållit på med under några år, och då kan jag gå tillbaka och se när minnet tryter. Jag vill gärna kunna se orsak och verkan av det jag gör, så att jag vet vad jag har reagerat på, såväl positivt som negativt.
Längre ner lägger jag ut bilder på hur mitt schema ser ut


Jag avstår från att lägga ut bilder på mina fötter idag. De är lita ömma på de fläckar där ringormen fortfarande håller sej krampaktigt kvar. Där bränner och kliar det, precis som vanligt. Under fötterna är jag lite öm pga ömsningan av skinn. Igårkväll gjorde jag mitt 4:e handbad, då jag har haft ett utbrott på handloven också.
Vid handbadet i fredags hade händerna blötts upp ordentligt och kändes väldigt svampiga efteråt, Jg har därefter varit väldigt torr och narig, och inget har egentligen hjälpt att smörja med. Tur att jag inte skulle använda nylonstrumpor, då hade mina händer fastnat i dem.
Igårkväll svullnade händerna mindre vid badet och jag kände att jag kunde ta i saker på ett sätt jag avstod ifrån vid förra tillfället.
Precis som efter första handbadet, vaknade jag i natt med ordentlig frossa. Dock inte så markant som förra gången men så pass att jag vaknade upp ur min sömn. Märklig reaktion tänker jag.


Nu till schemat.
Jag gör fält som jag daterar och sätter ut veckornummer. Fälten där jag skriver in produkter eller vad jag gör, är bredare och sedan sätter jag bara kryss under varje datum. Iblande en kort kommentar. Till höger på papperet lämnar jag plats för att kunna göra längre antecknignar; som reaktioner och annat.
Jag tycker att det här är ett lätt och överskådligt sätt att hålla lite koll på vad man gör och tar in. Ibland skriver jag även in; yoga, meditation, healing........ eller hur många steg jag gör med stegräknaren/dag.
Ett rutat kollegieblock räcker väldigt länge och nu har jag flera års dokumentation i endast några kollegieblock.


Oskrivet för den här veckan:
 


...och förra veckans med kryss och anteckningar.
 





Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards