corneliasrum

Direktlänk till inlägg 21 april 2013

EN VECKA AV OVERKLIGHET!!

Av Ann-Christin Tjernström - 21 april 2013 07:10

Ja, det har nu passerat en vecka sedan jag så oväntat och skoningslöst fann min hund död i bilens skuff.
Hon var ju helt frisk och opåverkad en kort stund innan, och vi höll på att packa bilen för att åka och hämta en pulka som vi skulle testa. Jag hade packad för en dag utomhus, en dag som jag insåg skulle kunna bli den sista som vi skulle kunna åka skidor och det kändes lite stressande så snön så snabbt nu skulle försvinna. Vi hade lite bråttom iväg. Väntade bara på besked att de vi skulle hämta pulkan hos hade vaknat.

Den här veckan har verkligen var "overklig". Jag har sett och förnimt Nienka gång efter annan. Jag har haft svårt för att kunna somna in på kvällarna och legat vaken många timmar. Jag som nu har lärt mej en andningsteknik som gör att jag bara gör några djupa andetag så kommer sömnen till mej.
Nu har den tekniken varit helt lönlös. Så snart jag har kommit i förändrat medvetandetillstånd så har Nienka kommit till  mej. 
Redan första kvällen bad jag att hon skulle lämna mej och gå vidare. Sedan har jag upprepat det nästan varje dag.

Jag har bett om hjälp för att hon skall gå vidare. Hennes ansvar för mej är över och hon skall förena sej med de själar där hon nu skall vara. Mina försök verkar ha varit lönlösa även de.

En nära vän till mej, har flera gånger under Nienkas liv, fått kontakt med henne och sedan berättat för mej vad hon vill förmedla. Det har bara kommit till henne....utan att jag har bett henne om hjälp.

Jag ringde min vän redan samma dag som Nienka hade somnat in. Jag agerade så pratiskt första dagen, mest också för att de som hade känt och umgåtts med min hund, bl a flera djurägare, nu skulle veta att deras hundar stod utan en nära lekkamrat. Sedan kom chocken och jag har varit mer än trött......

I fredags pratade jag åter med min väninna. Hon fick genast kontakt med Nienka och berättade att hon var lika chockad som jag:
Vi var ju på väg ut för ett äventyr och så brast hennes hjärta och hon bara dör.
I fredags hade hon fortfarande inte förstått att hon är död och fortsätter därför sin gärning med att vaka över mej.
Min väninna kände det också som att hon så kommer att fortsätta fram till dess att det kommer en annan hund och tar hennes plats.

Det är så många märkliga  händelser kring Nienkas död och även min förra hund, Indras död:
Nienka kom så plötsligt och oväntat bara några dar efter Indras död. Hon var i ytterst dåligt skick pga av ägarnas sätt att hantera henne, och hennes miserabla liv gjorde att hon nästan var beredd att ge upp:
Så dog min Indra och jag fick plats med en ny hund i mitt liv. Jag kände mej då mindre mogen för en valp och sökte efter en omplacering - och det fick jag.
Jag sa till dem jag pratade med att; "jag vill inte ha en krävande hund". En krävande hund var det jag fick!
Den mest krävande och trasiga som jag kunde få. Den som behövde odelad uppmärksamhet nästan dygnet runt och som kunde få det då jag är hemmavid.
Jag har även genom Niekna, fått lära mej att Attraktionslagen finns. Du får det du ber om. Universum förstår dock inte negationer, och mitt mantra dagarna efter Indras död var alltså: "Jag vill han en krävande hund", och så fick jag en. Jag har därmed lärt mej att vara mera försiktig med det jag uttalar. Universum verkar höra min bön?

Nienka och jag fick två mycket intensiva år tillsammans, och nu på slutat var hon i ganska bra skick, förutom den mentala obalans med avsaknad av impulskontroll, uttalad jaktinstinkt som även gällde alla typer av fordon, hennes stora kontrollbehov som gjorde att hon var tvungen att kolla upp allt som hon såg och hörde.....utan att bry sej om vad jag gav henne för kommandon.

När NIekna du dog så oväntat.....sa jag att det kommer sannolikt en hund till mej.....tids nog. Jag kände mindre stress och större tillförsikt den här gången.

Många vänner har engagerat sej och tittat efter hundar. Jag fann några annonser på blocket och någon på labradorklubbens sida, dock trodde jag att deras valpar var sålda pga den info som jag inte kunde tyda på sidan.

Jag tittade på valpar av annan ras......men som förra gången......började jag bestämma mej för att; skulle det bli en ny hund och nu en valp, labrador.....så önskade jag mej en brun eller en ljus.

Jag började se till årstiden och började bestämma mej för att ta omaket med att få en valp rumsren....det är ju som "rätt tid" just nu! Innan höst och vinter är valpen nästan stor och det behövs inga snabba besök utomhus mitt i natten i kalla vintern som det blev med Indra som kom i slutet av oktober. 

I torsdags skickade min dotter en del annonser på valpar till mej. Flera av dem kände jag igen....egentligen inget annat intressant som hade kommit in sedan jag själv tittade ett par dar innan.
Jag gick ändå ut på Tradera och surfade även runt på uppfödare.

Fann en uppfödare i närområdet som jag talade med. Blev sedan rådd att ringa en uppfödare i Örnsköldsvikstrakten, men där skulle valparna komma först i slutet av sommaren, och för mej känns det bäst inom en kort framtid.
Hon frågade mej om jag hade varit i kontakt med Anders Hallgren i Sundsvallstrakten, hon visste att han hade valpar kvar.....alltså där jag trodde att valparna var sålda. Jag la på luren och ringde upp Anders.

Jag presenterade mej för Anders, och berättade att min hund var död och frågade om han hade någon hund som "skulle kunna få flytta till mej"!
Han svarade då att han hade en svart hade och en ljus tik kvar. Jag nästan skrek rakt ut:
"Har du en ljus tik? Jag som alltid har har önskat mej ej ljus tik!"

Vi avtalade att ses nu i helgen och igår bar det så av för att titta på den lilla ljusa tiken. Bilder på henne kommer i nästa inlägg.

Natten till igår hade jag ångest! Jag hade så dåligt samvete för Nienka. Jag var också omtumlad av den information om henne som min väninna hade delat till mej. Jag önskade så innerligt att hon skulle ha lämnat mej, så intensivt som jag har talat till henne, och bett om hjälp för att hon skall gå vidare.....ocsh så får jag veta att hon inte fattar att hon är död och fortfarande finns runtom mej.

Detta något som jag egentligen visste om då jag så tydligt kände henne så fort jag skulle till att somna. 
Det var ju helt omöjligt att somna.
Jag kände också att det här med en ny valp också blir helt rätt.....även för att Nienka  skall gå vidare och inse att hennes tid vid min sida är över och att hon nu skall förena sej med sina själar, dit hon hör. Den här nya lilla valpen hoppas jag nu gör att hon släpper och går vidare som hon ska, och så småningom även hon inser att hon har dött, även om hon är lika chockad som jag. En valp blev nästan ett måste även för att hon skall få ro.

Jag hade inte tänkt mej att göra fler inlägg om Nienka här.....det sista kändes som ett "skrivandes avslut"!
Jag tog förstås en del bilder igår då jag besökte Kennel Tale, och hade för avsikt att göra ett inlägg om valpen.

Jag tänkte spara bilderna även på min sons dator, för säkerhet, och då han sover borta tänkte jag ta dessa tidiga morgontimmar för inlägg på bloggen här och vid hans dator.
När jag så hade sparat ner bildern och tittade i arkivet fann jag bilderna på Nienka från hennes första tid hos oss. Bilder som min dotter tog då hon var hundvakt för en stund. Min dotter är den duktig fotograf, och jag tror att just den här bilderna endast är sparade på sonens dator.

När jag skulle göra inlägget klickade jag fel och en av bilderna på Nienka, vid det tillfället, hamnade i det här bidarkivet här. 
Ja, vad skulle jag göra? Bilden på Nienka fanns redan här och det fanns även fler fina bilder......
Jo, förstås!; att göra ett sista inlägg om Nienka och hur det ser ut för mej och henne just nu.

Så märkligt blir, men egentligen helt rätt, känns det nu.
I natt hade jag en lugn natt. Det gick bra att somna och jag är redan förälskad och jättelyclig över att få en ny hund, just en sådan färg som jag alltid har önskat mej!
Jag hoppas att Nienka nu har sett vad som är i görningen och att hon tar vägen dit hon ska....nu när hennes uppgift hos mej, tas över av en annan hund.

Det står mej också mer uppenbart att Nienka korta tid hos mej, kanske mest var för att låta henne överleva.
Att hon skulle få några år av liv som en hund skall ha det. Jag tror att jag har givit henne det tillbaka, det som hon så förtvivlat fick gå miste om under några år av vanvård.
Nu är vår tid tillsammans över.....hon har fått det som var henne förunnat - ett riktigt "hundliv", precis som jag har benämnt någon av mina sista inlägg då hon levde och hade haft en jätterolig dag på älven med sina hundkompisar.
"Hundliv"!

Första dagen efter Nieknas bortgång var det urdåligt väder. Det fanns inte en chans att vi hade kunnat vara utomhus  . Jag hade knappt stått ut med att gå en promenad med henne. Vi som hade tillbringat timmar på isen i sol och aktivitet. Vädret blev sämre så fort hon hade dött!!!???
Ännu en märklig "coinsidence"! 

Igår mötte vi så den nya lilla famijlemedlemmen som skall hämtas den 1 maj. Jag hinner börja sova igen....för så känns det nu. Jag hinner även göra lite vår här hemma, och förbereda mej för ett lv med en hundbebis.

Trots smärta och sorg, verkar nu ändå allt bli som det "SKA", som en god vän till mej sa påminde mej om för en tid sedan. 
Nienka som var underbar på sitt sätt, men ack så krävande, fick några år som en lycklig hund, vill jag hoppas.
Jag får en ljusa hundvalp som jag har talat om sedan jag för många år sedan blev matte till en labradorvalp. Den labradorvalp som själv valde mej och min dotter till sin familj, det var Indra, som var svart.

Sov gott mina "svarta" labradorer!   

Här nedan kommer så bilderna på Nienka, bilderna som jag hade glömt bort, och som jag började ladda ner utan att jag hade tänkt det! :

       








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 25 mars 09:23

https://www.facebook.com/zarah.oberg/videos/417161604300241   ...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 18 mars 17:05

https://www.youtube.com/watch?v=5-6_egibSZQ  

Av Ann-Christin Tjernström - Torsdag 14 mars 18:27

https://rumble.com/v4i0i4f-march-8-2024.html?fbclid=IwAR1I3lOQdLzBbfnJeLbTIrjc6-8edPdAomsmlnPsgmgbipfLaeO2c82YJ2k     ...

Av Ann-Christin Tjernström - Söndag 10 mars 09:17

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&si=Jr7A6RvNEITsYlyo&v=On4XESAjQh4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2dZYqFGz9rJQyO98ri0q9ok97JMs-b_KV7rsZGx6hl1I4lbvSml4bAJK0     ...

Av Ann-Christin Tjernström - Tisdag 27 feb 23:01

https://www.youtube.com/watch?v=HZ6VYc75kpM&list=PLA_Q3mbrlIMjMfFsPeHCeVhbkMoUFKCzn   ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards