corneliasrum

Direktlänk till inlägg 21 december 2013

MIDVINTERSOLSTÅND - JUL I MITT HUS!

Av Ann-Christin Tjernström - 21 december 2013 08:35

Idag, 21/12 och Midvintersolståndet! Jag trodde väl aldrig att jag det skulle komma någon gång, för oj så mörk och trist den här hösten och förvintern har varit.
Egentligen har jag inte hunnit uppleva så mycket då det har duggat tätt med saker som jag har tvingats ta itu med, saker som jag har hamnat i oförskyllt men ändå fått försöka reda ut och då till det bästa.

Först var det elbolagshärvan som tog mej flera veckor och som jag skrev om här, och som med hjälp av Annlie på TV 4 Mitt kunde ordnas till så att vi slapp avgifter och ett elbolag som leverantör som det ej var tecknat avtal med.

En veckan efter det, blev vår katt Siri brutalt ihjälbiten av en löslöpande jakthund vilket var såväl en stor sorg efter en älskad katt, som en chock att uppleva då det skedde på tomten utanför fönstret, såg dock inte händelsen men hörde.
Jag har letat fram en massa bilder på henne och kommer att göra ett längre inlägg om henne och hennes död som inte skall vara förgäves lite längre fram. Då hunden så bet ihjäl Siri även har gjort fler besök tvingas vi att polisanmäla för att freda oss själva. Nu får de katter som finns kvar vistas utomhus. Jag förbereder mej mentalt för en lång och utförligt polisanmälan men även någon form av uppvaktning av de som har möjlighet att påverka den lagstiftning som upplevs alldeles för tandlös.

Barn och ungdomar har tidigare varit mitt förvärvsliv och jag ömmar för allt som behöver hjälp och stöd. Så har det varit indirekt under en tid, men nu verkar allt lösa sig till det bästa. Jag hoppas att min insats kommer att leda till något.

Ja, och så var det Midvintersolståndet som jag nästan har glömt bort. Hoppas kunna göra ngn form av kontemplatoin under dagen. Ser på tidigare inlägg att jag har varit mer engagerad.....men dagen är lång!!!

Julen!
Ja, den kommer med stormsteg. Inte riktigt mogen känns det som, men igår införskaffades de sista julklapparna och det i Birsta /Sundsvall. Den övningskörande sonen fick ratta bilen och på vägen hem var det slaskigt och lite halg. Valde emellanåt att blunda för att lugna ner mej själv där jag satt i baksätet bakom nackstödet och med en halv Amber i knät. Bakdelen låg mellan mej och en kompis till sonen.
Igår införskaffade jag den bältessele som hundar skall bära enligt lag. Tyvärr har jag varit lite glömsk med det, då Nienka alltid var tvungen att åka i skuffen pga hennes förmåga att uppröras och nästan skrämma ihjäl mej när hon såg något. Amber har fått bli kvar i baksätet men nu har hon fatt en fin sele som även kan användas i andra sammanhang.

Årets julklappar blir lite handgjort, kläder, böcker och ngn enstaka leksak till de små.
En ny tomte i grått till mej själv och en likadan till gamla mamma som är ytterst svår att handla till. Nu pryder den mitt kök!

 

Granen rationaliserades bort förra vintern och fick ersättas av en pytteligen i svart med lampor - enkelt och gulligt där den står bredvid porslinstomten.

 

Utan gran får klapparna sin plats i soffan för att sedan flyttas till dottern där de skall delas ut.
Överst tronar en nalle som skall bli en julgåva att hålla om!


 

Jag tillönskar dej ett fint Midvintersolstånd........och nu vänder det!!! Jippiiiii!!!!!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 1 april 16:00

https://rumble.com/v4kgh1f-jeffery-jaxen-intervjuvar-dr-william-makis-turbocancer-fruktansvrd.html?fbclid=IwAR0yuQhdgo4-VW_ZsMYDrkjitCwXZZxV0mfV01rSHEiP9ScZNE-MI_viTAc_aem_ASJg7358LrIVTN0y_L2vbB8Jo-MyBhwuVYMHDOoookdSjvXUjlymrApmh9bCq5pJjVyKO4cjB8sjmE...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 25 mars 09:23

https://www.facebook.com/zarah.oberg/videos/417161604300241   ...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 18 mars 17:05

https://www.youtube.com/watch?v=5-6_egibSZQ  

Av Ann-Christin Tjernström - Torsdag 14 mars 18:27

https://rumble.com/v4i0i4f-march-8-2024.html?fbclid=IwAR1I3lOQdLzBbfnJeLbTIrjc6-8edPdAomsmlnPsgmgbipfLaeO2c82YJ2k     ...

Av Ann-Christin Tjernström - Söndag 10 mars 09:17

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&si=Jr7A6RvNEITsYlyo&v=On4XESAjQh4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2dZYqFGz9rJQyO98ri0q9ok97JMs-b_KV7rsZGx6hl1I4lbvSml4bAJK0     ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards