corneliasrum

Direktlänk till inlägg 15 april 2014

INTE ETT ENDA GULDKORN

Av Ann-Christin Tjernström - 15 april 2014 08:48

"Inte ett enda guldkorn!" Ja, det var titeln som jag hade tänkt mej på en biografi om delar av mitt liv.
Jag hade för ett antal år sedan en idé om att skriva en bok om en del av mitt liv.....en del som har färgat mej och även gjort mej till den jag är idag. En dyrköpt erfarenhet men som samtidigt har fått mej att lära och genomskåda så att jag idag kan stå upp för andra som hamnar i liknande situation.
Det som hände runtomkring skulle kunna ge många kapitel i en dokusåpa och ibland översteg verkligheten dikten med milsvidd bredd.

Jag var ung och kände inte till öndska hos männkskor. Jag har ett stort rättspatos och lögn och manipulation fanns inte på kartan. Nu blev jag utsatt och kunde inte freda mej. Jag förstod inte vad som hände runtom mej.
Det blev ett förhållande och det blev barn.
Jag visste redan från början att något var fel, men beteendet var så främmande för mej och ibland trodde jag också att det var mitt eget fel att det blev som det blev. Jag fick skulden för att jag hamnade i svåra sitationer - mitt eget fel.

Det var inte många som såg. En del tyckte att beteendet var märkligt och helt galat, det fanns ju även alkohol med i bilden och skulle kunna förklara allt. Så var det dock inte.
Manipulaiton, ondska, lögner, lagöverskridande,  ekonomiska problem you name it, och annat fanns även med i nykter dager.

"Energitjuvar" är idag ett bekannt begrepp och visst var dräneringen total. At leva i den här pressen och stressen gjorde ett liv där knappt reservtanken fanns för dem  om behövde.......

Ett uppbrått för överlevnad blev ett måste och tanken på att bli fri det sjuka fanns som mål. Nu skulle vi kunna läka och gå vidare.
Tyvärr är det oftast en utopi. När energibäraren och den som håller ihop försvinner blir kampen för att fördärva och förstöra ett annat livselexir. Man skall inte gå ostraffad om man väljer bort någon som vill och kräver att få stanna kvar.
Nu läggs många kapitel till såpan - det som gör det till en ännu mer spännande följetong. Det var inte enbart de närmaste som drabbades. Hela familjen drogs in och lögnerna som spreds blev till sanningar för dem som inte kunde genomskåda - för vem är tränad till att genomskåda sån här dårskap?

Vissa trodde på missbruk, men det här var långt mycket värre än så.

Även myndigheter lät sig manipuleras. Det man man förstå utifrån de beslut som fattades och som ofta var helt stick i stäv med verkligheten. Vad skulle de tro? Vari låg sanningen - den som var verklig eller den uppdiktade?

Idag vet jag att många handläggare är fullständigt otränade i att möa den här typen av människor. Deras liv har sannolikt varit så oskyldigt som det en gång var för mej, och hur skall man då i sin vildaste fantasi kunna genomskåda  och avslöja lögnen och den notoriska manipulationen.

Att bli fri en ondska personifierad är mera löng än verklighet. Kan man inte direkt komma åt den vuxne, så gör man det indirekt genom barn och där är det nästan omöjligt att gå in och skydda. Oro kring barn kan ofta leda till kroppslig ohälsa, det kommer som ett brev på posten och under en tid förändrades lagstiftningen till något som gjorde barn än mer oskyddade. Dessutom måste det finnas synliga bevis för att det skall gälla.
Att barn har ont i magen, är trötta, okoncentrerade och får hög feber efter umgänge är inte bevis nog för att de far llla.

Nästa mål och tanke.......när barnen blir stora! Det var en tid då barnens ord skulle väga tungt. Tyvärr inte så tungt att vågskålen vägde över. Tonårstid och frustration, en lätt tid att manipuera - pengar ett sätt att köpa.

BUP sa en gång: Du blir aldrig fri! Barnen blir stora. De gifter sig, får barn och det blir barnbarn.
De hade rätt! Nu är barnen vuxna. De har egna relationer och det finns barnbarn. När man är vuxen får man ta egna beslut, man väljer själv och har lärt sig genom livet att genomskåda manipulationen.

Att stänga en dörr till barndomen är mindre lätt. Detta då stormvindar av orkannivå river och sliter i det skydd man som vuxen lyckas bygga upp. Att låsa men sjutillhållarlås fungerar inte alltid det heller.
Den tekniska utvecklingen gör det lätt att förtala, förvrida och manipulera och spridningen kan bli katastrofal.
Inte alla genomskådar lögnen och spaltmetrar har gått att läsa om sanningar som aldrig har funnits .

De som inte lyckats genomslåda manipulationen står bakom och hejar på i tysthet. En tyshet som får ondskan att ta andra vägar.
Trots myndihgeternas oändliga mappar har de som stängts inte öppnats för att gå tillbaka och se helheten i striden om de icke vuxna som har skadats mer än vad det borde ha fått gjort.

Att man som ung kvinna tror gott om de möten man gör, är mindre ovanligt. Men att personer i omgivningen som borde veta låter sig manupuleras. Att mydnigheter med kompetens låter sig manupulers. Att domstolar låter sig manipuleras........det gör allt till en orättssäkerhet.
Barn far illa. Barnen som den girige använder som vapen för att komma åt de vuxna som säger ifrån och stänger ute.

Att hamna i ondskans grepp biir en livslång story. Tyvärr drabbas fler än den som först hamnade i nätet.
Det sägs att runt ett missbruk finns det 17 personer som drabbas. När missbruket förstärks av annat sjukt beteende
blir antalat än större.

Mina erfarenhet kan jag idag använda för att hjälpa och stötta andra personer som hamnat i liknade situation. Jag kan använda mitt civilkurage som saknades i min omgivning där många klev åt sidan trots att de såg.
Mina erfarenheter är dyrköpta men inget jag önskar vara utan.
Livsläxan blev en stor hemläxa vars erfarenheter kommer till gang för mitt fortsatta liv och för människor i min omgivning.
Du måste först ha  gått den här vägen för att ha förstålelse för andra som går i liknande fotspår.

....och vem vet? En dag kanske jag finns på bestsellerlistan. Det finns uppslag till hur många böcker som helst.

Just då det hände var det svårt att se "guldkornen"  i mitt liv. Genom en tillbakablick så visst fanns de, men överskyggades av ett ständigt försök att rädda de som for illa av det som hände. Tiden förmörkar och låter det ljusa ta plats. Guldkorn från förr - ja de finns!

Det är inte hur du har det som är det viktiga.
Det är hur du tar det!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 25 mars 09:23

https://www.facebook.com/zarah.oberg/videos/417161604300241   ...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 18 mars 17:05

https://www.youtube.com/watch?v=5-6_egibSZQ  

Av Ann-Christin Tjernström - Torsdag 14 mars 18:27

https://rumble.com/v4i0i4f-march-8-2024.html?fbclid=IwAR1I3lOQdLzBbfnJeLbTIrjc6-8edPdAomsmlnPsgmgbipfLaeO2c82YJ2k     ...

Av Ann-Christin Tjernström - Söndag 10 mars 09:17

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&si=Jr7A6RvNEITsYlyo&v=On4XESAjQh4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2dZYqFGz9rJQyO98ri0q9ok97JMs-b_KV7rsZGx6hl1I4lbvSml4bAJK0     ...

Av Ann-Christin Tjernström - Tisdag 27 feb 23:01

https://www.youtube.com/watch?v=HZ6VYc75kpM&list=PLA_Q3mbrlIMjMfFsPeHCeVhbkMoUFKCzn   ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards