corneliasrum

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2014

I NATT ÅTERFÖRENADE SIG MORRIS MED SIN MAMMA SIRI OCH SINA SYSKON I KATTERNAS HIMMEL.

Av Ann-Christin Tjernström - 1 augusti 2014 11:55

I natt somnade Morris in. Detta efter ett par dagar med skötsel här hemma och hopp om att han skulle tillfriskna.
Det var ungefär som för lilla Nils som oväntat insjuknade och dog.
Morris kom hem i måndags och var helt utslagen. Han bars in och fick vätska och sov sedan på min säng. Dock var han borta på morgonen, hade gått ut själv via kattluckan.

När det är så här hett, kan även djur på uttorkade och må dåligt.
Morris återfanns inte under hela tisdagen. Det ropades och söktes och på onsdagsmorgonen låg han p åkorgstolen i hallen. Sannolikt hade han gömt sig här hemma någonstans då han var inne och dörrarna stängda.

Han ville inte äta eller dricka. Tittade bara ner i vattenskålen och gick och la sig.
Jag gav honnom vatten i mungipan via en spruta och gjorde en omgång med koksaltlösning som kan fick hela tiden under onsdagen. Han började då att se lite piggare ut och vi fick hopp om att han skulle återhämta sig. Katter har ju en nästan onaturlig förmåga att klara sig. Ett prov på detta fick vi då han överlevde en kollision med en bil då han var knappt året gammal.

Han hade smitit ut på kvällen och vid 2-tiden väcktes vi av att polisen bankade på dörren och blåsljus vid vägkanten.
Morris hade blivit påkörd av en bil och bilföraren ringde pollsen då katten levde.
Han var skadad i käken med överlevde med vår hjälp och flytande föda. Det var en pär soch det tog lång tid innan an åter kunde tugga torrfoder. han blev lite sned i ansiktet men blev ganska snart sitt gamla pigga jag igen:

Innan jag gick till längs på onsdagskvällen la jag Morris på Ambers dyna vid sängen. Hon har flera liggplatser och dynan var ledig. Vid 4-tiden vaknade jag till och katten var borta. Han la sig hela tiden under sängen och då jag fann honom trodde jag först att han var död. Så var dock inte fallet och på morgonen ringde jag djursjukhuset för att få råd.

De kunde inte ge andra råd än de jag redan hade gjort och någon tid för dagen fanns inte. I anant fall till djursjuhuset i Sundsvall för provtagning och inläggning.

Morris såg piggare ut i blicken och torsdagen fortsatte med vätska i olika slag. Även kattmat som var utspädd med koksasltlösning.

Sent igårkväll försämrades hans tillstånd och han somnade in i sitt hem.

Att ha ett sjukt djur skapar stor stress och som ägare till katter skapar de ofta oro, då deras fria leverne gör att man aldrig kan ha kontroll över vad de företar sig.
Vi misstänker att han har fått i sig något. Hans betende och symptom var ytterst lika det lilla Nils hade innan han också så oväntat somnade in.

Morris lämnar ett stort tomrum efter sig. Han var en av de fyra ungar som hans mamma Siri födde. Siri som så brutalst dödades av grannens löslöpande hund i november förra året.
Två av hans kullkompisar har varit offer för trafiken och idag finns endast Signe kvar av de fina och jätteglada ungarna.

Förutom att Morris var speciell på sitt sätt, så kom han även så nära pga att han fick skötas så länge efter hans skada i ansiktet.
Han var en katt som ofta sökte sig till sina människor. Han kom springande som en hund när man kom körande med bilen in på gården. Han var aldrig långt borta och gick att kalla in som när man ropar på en hund.
Dygnet som han var borta blev lite av en förvarning om att något inte stod rätt till. Morris som alltid kom springande med svansen rakt upp.

Han sökte sig ofta in i bäddarna och kunde lätt sova under täcket i sängvärmen på någons arm utan att svettas. Mycket fördunderligt, katter brukar flytta sig när det blir för varmt.

Han gick att rulla ihop och hålla i famnen som ett barn och t o m barnbarnen kunde hålla honom och han låg kvar.
Se bilderna nedan.

Åter igen en dag då tanken kommer om att ta chansen att vara ägare till ett husdjur med all den glädje och sällskap som de sprider, kontra den oro och den smärta som de för med sig när de blir sjuka eller på ett eller annat sätt lämnar oss.

Vi har haft massor av katter och de flesta som har lämnat oss har gjort det genom trafiken. De katter som har försvunnit på kort tid har nu två dött pga någon sjukdom eller ngt som de sannolikt har fått i sig. Siri blev ihjälbiten.
Det har varit mera ovanligt för oss att se dem dö på det här sättet. Men att finna dem söndertrasade av ett bildäck är också svårt.

Det börjar bli trångt på vår gravplats för fyrfota amiljemedlemmar, där Morris idag kommer att få sin sista vila tillsammans med glada kattkompisar, sina syskon och sin mamma.

Sov gott lilla Morris. Nu är du också i "katternas himmel, där Gud har päls"!    



 
Julia och "Mojjis" som hon kallade honom vi dden här tiden.    






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 1 april 16:00

https://rumble.com/v4kgh1f-jeffery-jaxen-intervjuvar-dr-william-makis-turbocancer-fruktansvrd.html?fbclid=IwAR0yuQhdgo4-VW_ZsMYDrkjitCwXZZxV0mfV01rSHEiP9ScZNE-MI_viTAc_aem_ASJg7358LrIVTN0y_L2vbB8Jo-MyBhwuVYMHDOoookdSjvXUjlymrApmh9bCq5pJjVyKO4cjB8sjmE...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 25 mars 09:23

https://www.facebook.com/zarah.oberg/videos/417161604300241   ...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 18 mars 17:05

https://www.youtube.com/watch?v=5-6_egibSZQ  

Av Ann-Christin Tjernström - Torsdag 14 mars 18:27

https://rumble.com/v4i0i4f-march-8-2024.html?fbclid=IwAR1I3lOQdLzBbfnJeLbTIrjc6-8edPdAomsmlnPsgmgbipfLaeO2c82YJ2k     ...

Av Ann-Christin Tjernström - Söndag 10 mars 09:17

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&si=Jr7A6RvNEITsYlyo&v=On4XESAjQh4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2dZYqFGz9rJQyO98ri0q9ok97JMs-b_KV7rsZGx6hl1I4lbvSml4bAJK0     ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards