corneliasrum

Alla inlägg den 28 juli 2014

Av Ann-Christin Tjernström - 28 juli 2014 10:41

Tillsammand med mina andra marknadskamprater, Inga, Ingmarie och Gunilla möttes vi åter på kombinerad loppis och marknad ocn nu på "mammas gata" vid Valansjöns Camping i mina hemtrakter.
Samhällsföreningen som alltid gör så fina arrangemang har en traditione med loppisar och nu fick även jag vara med.
Som sällskap i mitt tält hade jag för dagen mitt barnarn Julia som hade kokat kola och gjort chokladbollar som gick åt som "smör i solsken"!
Tryckande värme med åska i slutet av dagen, men i överigt ytterst trevligt obh gemytligt. Skuggan från intilliggande skog gjorde dagen mera uthärdlig och besökarna gick flera varv och orkade även stanna till.
Härlig och trevlig dag och även besök av dottern och hennes alla tre barn - gullungarna.

                        

Av Ann-Christin Tjernström - 28 juli 2014 10:15

På lördagens marknad i Nordingrå, får vi nog alla utställare vara glada om vi fick något sålt!
Det var så varmt att folk knappt orkade plocka upp sina plånböcker.
Valet stod mellan att stå under tältets ta                       k där luften stod helt stilla med en temperatur av över 40 grader, eller att stå i direkt stekande sol.
"Kladdig och klibbig" var dagens känsla som jag delade med många andra. Mot slutet av dagen blev stråhatten ett måsta för att skydda huvudt, och många med mej hade valt samma lösning för att kunna vistas utomhus.

Mitt på dagen vtstades dagen av brass - musiker från tre orkestrar som sammanstrålade vid Nordingrå     hembygdsgård där loppis och marknad gick av stapeln.
De kom inmarscherande  från olika håll och jag fick en påminnelse om hur det var att sepla i gassande solsken, vilken ofta hände då jag växte upp.

Lite blandade bilder från olika stånd, orkestren som bestod av tre. Massor av folk men få orkade stå stilla.



Av Ann-Christin Tjernström - 28 juli 2014 09:57

Värmeböljan i förra veckan, då temperaturen låg en bra bit över 30 grader, känn snästan som de varmaste dagarna i mit tliv. Själv mätt eja gupp 34 grader samt 32 grader under flera dar. Lördagen tror jag var den varmaste, men då jag själv var på marknad i Nordingrå, bilder i nästa inlägg, kunde jag inte mäta, men det finns de som säger 36-37 grader?

Att ha närhet till långsträckt badstran där Amber kan vara med, är en gåva om något, och vi spänderade därför ferla dar där, med lek och bad med andra hundar och en stick- och virkning för matte/mej.
Att ställa ut varje helg ställer även krav på att ha alster att sälja...... månde det bliva arbetsskador av mitt handarbetande?   

Vasrma bilder ....här nedan:

                                 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards