corneliasrum

Direktlänk till inlägg 6 mars 2019

ART NEURO GRUNDKURS I JUNSELE.

Av Ann-Christin Tjernström - Onsdag 6 mars 18:28

Under den första helgen i mars, har det hållits kur i Art Neuro i Junsele, närmare bestämt hemma hos Eleine Callicoat som lever tillsammans med sin familj i den f d prästgården.

   

Eleine Callicoat är Art Neuroterapeut och utbildad av Margareta Lundberg, se mer om henne och utbildningen på www.artneuroacademin.se och www. unnadigmer.se

Den här helgen var det dags för Margareta att komma till Junsele för att sprida Art Neuro i form av en grundkurs.
Vi var tre deltagare, som alla har fått Art Neurobehandlingar med fantastiska resultat, vilket väckt vårt intresse för att själva utbilda oss i denna behandlingsform.

Citat från kursmaterial:
"Har du gått länge med problem med värk i t ex rygg och nacke men inte hittar någonting som hjälper?
Du kankse tycker att det är obehagligt att gå till en kiropraktor eller naprapat att bli knäckt....
Prova den mjua formen av kiropraktik, som hjälper kroppen att korrigera obalanser i nevsignalerna till och från hjärnan, som uppkommit av att ryggraden inte är helt i sin naturliga balans.
Metoden innebär at Art Neuroterapeuten genom små lätta tryckningar triggar igång kroppens egen reflex att vilja vara i sin naturliga balans och får då kroppet att korrigera sig själv. Metoden jobbar MED kroppen och resultatet har visat sig lbi mycket bra."

Kursen spände över tre dagar och började på fredagen:
Den inleddes med att eleverna samlades för att bekant sig med varandra och därefter gav Margareta en teoretisk genomgång av Art Neuro.
 
Fr vänster: Margareta Lundberg, kursledare, Eleine Callicoat, assisterande kursledare samt Fredrik Rosenqvist.
 
Ewa-Marie Vikander

Efter att ha fått den teoreitska grunden gick kursen snabbt över till praktisk utövning, där Margareta visade på Elaine hur en Art Neurobehandling utförs i praktiken och därefter fick eleverna testa på varandra.

Dagen därpå var det dags att träna på vanliga personer; s k "provkroppar/behandlignsmodeller" som alla var väl informerade om att denna helg vara de alla träningsobjekt. Detta för att eleverna skulle få en möjlighet att genom olika kroppar med problem, få ställas inför utmaningar som kan komma att uppstå i utövandet av Art Neuroterapeut.

 

När behandlingen inleds börjar alltid terapeuten med att titta på behandlingsmodellernas och lokalisera eventuella obalanser i deras kroppar. Därefter får de lägga sig på behandlingsbänken.

Art Neurobehandlingen går till så att man muskeltester, i första hand med bentryck, lokaliserar de obalanser som uppstått i ryggradern. När en obalans upptäcks lägger terapeuten ett lätt tryck på ena sidan av ryggraden, som sedan triggar igång kroppens eget reflex att vilja vara i sin naturliga balans. Detta resulterar i att det är kroppen som själv korrigerar den obalanserade kotan tillbaka till sitt naturliga läge, inte terapeuten.
Terapeuten påminner endast kroppen att göra sitt jobb. Genom att använda sig av denna teknik, ges möjligheten att återställa kroppens balans utan att några manipulatoiner sker utanför kroppen, s k "knäckningar", vilket är brukligt inom traditionell kiropraktik och naprapati.

  

 
Den nedersta bilden visar ett alternativt sätt att utföra muskeltestet , som kan tillämpas om det är av någon anledning ej går att göra muskeltestet med benen.
För att eleverna skulle få möjighet att både utföra men också iaktta och lyssna, alternerade de och arbetade de i par och en och en.

   

   
Det var fantastiskt att få gå en kurs i en miljö där kunskapen befästes i takt med spraket från den öppna spisen.

 

Avslutande behandling gjordes på vår lärare Margareta för att att hon ville känna om eleverna hade fått med sig den kunskap som behövdes för att på egen hand kunna börja med Art Neurobehandlingar.

När eleverna har utfört minst 30 elevbehandlingar görs ett slutprov, både teoretiskt och praktiskt, där eleverna efter godkänd examen diplomeras som Art Neuroterapeuter.

Stort tack Margareta för gott ledarskap, samt Elaine för assistans och för att vi har fått vara i dina underbara behandlingsrum.
Från och med nu finns det tre nya personer som har möjlighet att utföra underverk och hjälpa människor med kroppar som smärtar och är felbelastade. Nu kan vi äntligen ge fler möjligheterna att få börja sin spännande resa till ett friskare liv, precis osm jag gjorde genom ett antal behandlingar under hösten 2018, som ledde till att jag blev "frälst" i Art Neurometoden. 
Det börjde med Urkultfestivalen i Näsåker, den första helgen i augusti där Margareta och Eleine har skapat tradition i att finnas på plats och demonstrera och ge prova-på-behandlingar i Art Neuro.

Välkommen! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Christin Tjernström - Tisdag 19 mars 21:53


Det har nu rullat på drygt två veckor sedan jag gick en grundkurs i Art Neuro, mjukformen av kiropraktik.Jag började omgående attt ta emot elevbehandlingar och efter ett visst antal skall man göra det sista provet för att få bli diplomerad.Kvinnan på...

Av Ann-Christin Tjernström - Torsdag 14 mars 18:29

Den 1-3/3 gick jag en Art Neurointroduktionskurs i Junsele, se tidigare inlägg om Art Neuro och vad det är.Därefter kan jag nu göra elevbehandlingar för att sedan bli diplomerad Art Neuroterapeut.Jag vill med dessa bilder visa hur det ser ut i mitt l...

Av Ann-Christin Tjernström - Söndag 20 jan 16:55


  När jag startade upp den här bloggen berättade jag varför den heter Cornelias rum.Jag har ju sedan mitten av 80-talet tänkt mej att ta flera förnamn då mitt dubbelnamn kommer sig av att min lärare i lågstadiet satte ihop mina namn då det fanns e...

Av Ann-Christin Tjernström - 24 november 2018 19:29

Vackra dagar som denna, är det nästan ett måste att föreviga med bilder.Som hantverkare har jag många alster att förevisa och i denna fotosession är jag själv modell vid Bjärtrå hembygdsgård och kyrkoruin samt vid den gamla industrin Hallstanäs vid Å...

Av Ann-Christin Tjernström - 20 november 2018 22:02

Eftersom vintern låter vänta på sig, går det fortfarande att ta sig till fots i skogen och i det här falle till ödestället vid Simsjön.På vägen mötte vi svanar som vi var oroliga för att de skulle frysa fast i isen. Borde väl ändå ha börjat att flytt...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ corneliasrum med Blogkeen
Följ corneliasrum med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se