corneliasrum

Alla inlägg den 23 april 2022

Av Ann-Christin Tjernström - 23 april 2022 09:11

https://swebbtv.se/w/nv4PUPJaX1RfHN6dGo4Jf9?fbclid=IwAR1zhArS4YGDG28V7E-RS20829vQY2I8ctj9OGiCIArJ7en7nmeX76bGLV8



I detta avsnitt av Swebbtv Vetenskap får vi möta Ann-Cathrin Engwall, immunolog och doktor i molekylär cellbiologi, i ett samtal med Mikael Willgert kring vaccinationer mot Covid-19; de problem som vaccinationer och viruset kan ge och de fall man bör undvika att vaccinera sig.

Engwall börjar med en genomgång av sina forskningsområden där hon bl a funnit hur virus evolutionärt påverkar vårt immunsystem och vår utveckling till människor samt även jobbat med utveckling av vacciner.

I samband med Covid-19 har miljardtals doser vaccin producerats och en anledning till att mRNA-vaccinerna använts är för att de är enklare och billigare att massproducera än traditionella protein-vacciner.

Ett problem med att sekvensera viruset är att viruset muteras väldigt fort, det finns miljontals varianter även om bara några sorter lyckas överleva. Detta är en anledning till att mRNA-vaccinerna fungerar dåligt och att man inte ska göra massvaccinationer under en pandemi.

Råden att ta fortlöpande vaccinera sig hjälper inte och kan vara skadligt pga att man kan få autoimmuna sjukdomar när immunförsvaret är överaktiverat.

Vidare tittar man på ett diagram som visar hur många (unga) idrottsmän som blivit sjuka eller dött efter vaccinering. Man ska inte träna efter en vaccinering.

MRNA-vaccin, som består av i fett inbäddade nanopartiklar, kan tränga in i alla celler i kroppen såsom hjärtmuskelceller vilket kan skada hjärtat och även få konsekvenser som kan inträffa längre fram i livet.

Av tradition har man undvikit att vaccinera gravida (pga risker för bortstötning av fostret), en princip man verkar ha övergivit när det gäller Covid19-vaccinen.

Engwall anser att det är märkligt med vaccin mot Corona-virus och förordar snarare att hålla avstånd, tvätta händerna osv. Dosen virus man utsätts för gör stor skillnad för hur sjuk man kan bli.

Vid djurförsök har det visat sig att vaccinet kan ansamlas i könsceller vilket är oroande eftersom det kan påverka fertiliteten. Innan denna risk har utretts borde man inte ha rekommenderat vaccinerna.

Det finns även forskning som visar att mRNA-vaccinet kan påverka våra arvsanlagen i könscellerna och hur påverkar det kommande kommande generationer? Vi vet ännu inte om mRNA-vaccinerna kan förändra vårt DNA.

Om man blir drabbad av biverkningar kan det vara svårt att få skadestånd då det är svårt att visa att vaccinet är skyldigt.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards