Direktlänk till inlägg 12 juni 2011
Det här receptet på syrensaft fick jag av min vän Åsa förra sommaren. Jag testade och frös in det jag inte drack upp direkt.
Nu har jag åter satt en stöpa - gjorde det igårkväll.
Det doftar ungefär som det smakar. Enliten annorlunda smak - men god. Känns gott att kunna ta till vara de massor av blommor som just nu pryder en del av min tomt. Här neda kommer receptet som Åsa så förtjänstfull lade ut på Facebook igår! :)
SYRENSAFT
60 klasar syrenblommor, 1,8 kilo socker, 2,5 liter vatten, 60 gr citronsyra, 3 citroner som tvättas noga. Varva blommor, socker, citronsyra och tunt skivade citroner i en stor hink eller dylikt. Häll på hett vatten och täck med plastfolie i ca 3 dagar. Rör om en gång om dagen. Sila och slå upp på flaskor och förvara i kylen.
Jag gör själv som alltid med saft. Häller den i urtvättade mjölkförpackningar och fryser ned den.
PS. I bakgrunden av min bloggbild ser ni delar av min stora syrenhäck. DS.
Ett års jubileum i 5d-portalen där jag har varit medlem under ett år.En bit in i klippet, cirka 54 minuter, delar jag mina erfarenheter. ...
Håkan Berggren beskriver om bl a programmering:
Från en elbolagskund: SMARTA ELMÄTARE, ETT KRAV FRÅN ENERGIMARKNADSINSPEKTIONEN OCH ETT TVÅNG FÖR ALLMÄNHETEN. Från och med en 1/1 2025, skall alla svenska hushåll vara försedda med de s k ”smarta elmätarna”. Detta är ett direktiv fr...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 | ||||||
|