corneliasrum

Alla inlägg under mars 2012

Av Ann-Christin Tjernström - 20 mars 2012 10:26

Vid några tillfällen har jag valt att läggt ut information om hur man med flygplan lägger ut gifter i luften i svenskt luftrum utan att myndigheter eller annat reagerar, informerar eller erkänner vad om är på gång.


Den person som är den som mest aggressivt har belyst detta, skrivit en blogg, öppnat grupper, samt tagit massor av kontakter, utsattes helt nyligen av nedstående. Nu är bloggen nedstängd och informationen mindre tillgänglig att ta del av.
Jag är inte förvånad! Jag har sett och förstått att demokratin i vårt land är mera en sken än en verklighet.


Så här gick det för den som så tydligt "vädrade" och informerade under en tid:


Jag kan säga till er här i gruppen vad som hände sent i går eftermiddag, det behöver inte vara en hemlighet.

Jag körde ett par mil till affären för att handla, jag brukar vara skärpt av mig, men hade väl huvudet fullt av tankar med tanke på dom 2 senaste "märkliga" och ovanliga incidenter som skett, vilka gjorde mig orolig.

När jag kom ut ur matbutiken (mkt folk o bilar) och satte jag mig i bilen, så gick jag igenom inköpskvittot (vilket jag brukar), när jag ser 2 personer närmar sig min bil av alla på parkeringen, jag ser i ytterspeglarna att dom tar varsin sida om bilen.
... 
Både dörren min sida (förarsidan) och passagerardörren öppnas samtidigt, jag hajar till, blir både överraskad och snopen.

Den man som står min sida säger "Hej Michael ! Är du ute och åker idag " jag frågar vilka dom är och vad dom vill...då svarar mannen som stoppat in huvudet passagerarsidan..."det behöver du inte bry dig om ser du, utan nu ska du lyssna på vad vi har att säga till dig"....

Mannen som står min sida säger "förstår du vad saken gäller ?...nej svarar jag det vet jag inte...är ni poliser eller vad är detta ?

Mannen min sida tittar på mig och säger "har du sett några flygplan idag ..Michael ? Du förstår att ibland ska man inte så att säga....vad heter det nu... Den andre mannen fyller i "lägga sin näsa för mycket i blöt"

Mannen min sida säger "all denna energi du har lägg den på att ta hand om dig själv och din familj istället, du vet vissa saker ska man låta vara"....Sedan säger den andre mannen..."Du förstår nog vad vi menar..du får ha det bra och sköta om dig nu"

Sedan slår dom igen dörrarna och går iväg bakom bilen...jag är naturligtvis chockad...dom kan ha varit runt 45-50 av ngt över medelängd och propert klädda, när jag finner mig efter någon minut går jag ur bilen och tittar runt på parkeringen en lång stund men jag kan inte se ett spår av dom någonstans.

Jag tog det direkt som en uppmaning till mig, riktigt obehagligt...

Av Ann-Christin Tjernström - 19 mars 2012 14:32

Bönhamn i Höga Kusten är en av de utflyktsmål som jag under stor del av mitt liv har besökt varje sommar.
Att besöka Höga Kusten och dess storlslagna natur, under andra årstider än sommaren, är mindre vanligt.


Nu blev det dock en tur i söndags.  Ovanligt med stängda sjöbodar och nästan helt tomt på folk. Endast två sannolikt bofasta syntes till.
Hade tänkt den vanliga strandpromenaden där båtarna brukar ligga förtöjda, och där den som vill bada sedan vid klipporna gärna besöker. Det var dock ett tjockt lager med is på stigen och därför fick det bli vägen genom den lilla byn istället.  Det är en väg som jag aldrig har följt särskilt långt, då det annars är en masa folk där. Nu var så de flesta bodarna tomma och det fanns utrymme att röra sej mera fritt på.


Jag tog några bilder från Bönhamn i vårvinterdräkt. LIte annorlunda dock i jämförelse med sommaren, men vackert som vanligt!


         

Av Ann-Christin Tjernström - 19 mars 2012 14:28

Min hund gillar verkligen att bada. När hon kom til lmej för snart ett år sedan, hade hon badat utomhus vid ett tillfälle. Under sommaren som gick lärde jag henne att vara på djupt vatten och visa henne att hon kunde simma. HOn badar snart hon bara kan, och även på vintern.

Varje morgon och kväll tar hon sej ett bad, och är vi vid isen ter hon till att löga sej ordentligt. Så här såg det u i förra veckan när hon passade på att utnyttja den platta isen!


 

Av Ann-Christin Tjernström - 19 mars 2012 13:17

I förra veckan hade jag den stora glädjen att få möta Brolan J Holsvén. Han har gjort en turné från norr till söder där han håller föredrag om den nya tiden. InspirationsEvent som han kallar det för heter: Ny jord och ny medvetandehöjning - inför polskiftet 2012-2015.
Den här gången hade vi ett mindre möte hemma hos en bekant. Samma föredrag dock - men ack så familjärt och trevligt när vi var en sådan liten grupp. Jag fick tillfälle att ställa många frågor och fick en hel del frågetecken uträtade utifrån det vi möjligen kan känna till om framtiden.


Vi fick tillgång till ett tjockt kompendium där det fanns sammanställning påinformation som finns lätt tillgänglig på nätet och där det också finns förutsättningar att göra utskrifter genom pdf-format.
Om Brolan och hans fru Lisa kan du läsa på:
www.dinlivscoach.com  eller www.shiron.se  Där hittar du även svar på massor av frågor som många av oss har inför den nya tiden.

Om hur du lättast kan möta den nya tiden kommer härnedan några bra tips som man kan ta fasta på.  Texten är hämtat från www.shiron.se

Försök att få så mycket sömn och vila som möjligt, även om detta betyder föregående aktiviteter, utom motion med måtta, vilket också är till hjälp för att hålla Dig själv i balans.

Promenader – inte flanering – så snabbt och rytmiskt man kan utan att överdriva – är den bästa exercisen under den här tiden.

Tillbringa så mycket tid som möjligt i naturlig omgivning – energin från träden är oerhört givande och att lyssna på lugnande musik främjar ett jämnare energiflöde genom hela kroppen.

Ät mindre än vanligt och en diet av i första hand färsk frukt och färska grönsaker kommer att vara mer fördelaktigt, eftersom dessa födoämnen innehåller mer ljus än tillagad mat. Speciellt nu är dessa livsmedel mer lättsmälta än kött, fisk och stärkelserik mat och det är tillrådligt att minska på intaget av salt, socker, läsk, tobak och alkohol.

Att dricka mycket rent vatten hjälper Din kropps elektriska system att fungera ordentligt och monatomiskt guld är till hjälp för att bli av med förvirring och klarar tankarna, även med att återställa tillfällig minnesförlust.

Om Du tar receptbelagda läkemedel, speciellt antidepressiva, fråga då Din läkare om inte dosen kan minskas – kemikalierna i alla droger har alltid oönskade sidoeffekter och dessa förvärrar effekterna av de motstridiga vibrationerna.

Faktiskt, alla dessa förslag är tillämpliga från och med nu. När Dina celler fortsätter att bytas från kol till kristall så behöver Du mindre mat och Du kommer att tycka att ljusfylld föda är mer tillfredsställande.

En del förändringar från Dina tidigare preferenser och vanor kommer att bli naturliga i enlighet med vad Din kropp och sinne talar om för Dig och andra förändringar från Dina rutiner kommer att kräva disciplin.

♥ ♥ ♥

Glädj Dig åt utgjutandet av omsorg om andra och ivern att delta i transformationen av Din värld!

Följ Ditt hjärta, gör vad Du känner inspirerar Dig att göra.

På en praktisk grund som kan delas med behövande individer och lokala välgörenhetsorganisationer, vilka resurser Du nu än har – Tid, Talanger och Färdigheter, Kunskap, Pengar, Verktyg och Utrustning, Transport, Logi – eller Stöd till nationella och internationella Organisationer som är engagerade i Miljövård eller juridiska, politiska och ekonomiska reformer.

På ett högre plan, visualisera den värld Du önskar för Dig själv, Dina barn och deras barn: en värld av Kärlek, Fred, ömsesidig Respekt och ett liv i Harmoni med allt i Naturen.

Underskatta aldrig Din makt att få Visioner och Tankar till en verklighet. Den övergripande vägledningen i varje område där förbättring behövs är: Känn Ditt gudsjag och lev Ditt Ljus!

Att veta att Kärleksljus, den mest kraftfulla Energin i Kosmos, är själarnas ”ingrediens”, och grunden på vilket själskontrakten görs är del av Andlig Klarhet och att utvidga den klarheten är avsikten för alla fysiska livstider för varje Själ.

Den hastighet på vilken medvetenheten är tillgänglig och omfattningen av Upplysning som erbjuds civilisationen vid denna tid är unikt i detta universum.

Alla Ljusvarelser strålar Kärlek till Dig och en del promenerar bredvid Dig, emellanåt osedda men alltid närvarande.

♥ ♥ ♥


 

Av Ann-Christin Tjernström - 19 mars 2012 12:57

Fann den här sidan om rengöringsmedel som man har i sitt eget skafferi. Naturvänligt och billigt. Gillar verkligen den här typen av tips på det som man har i skafferiet och som kan användas till annat.

Tillverka dina egna giftfria rengöringsmedel

8 mars, 2010 kl. 20:54 | Postat i Miljöfrågor | 5 kommentarer
Etiketter , ,

Bikarbonat och vit vinäger är ett par av ingredienserna i en giftfri allrengöring som inte kostar mer än några kronor.

Gammeldags, hemmagjorda recept är ofta bättre för miljön och människors hälsa.

Naturliga, ickekemiska luftrengörare och insektssprayer är också enkla att göra med örter och citrusskal.

Recept till giftfria rengöringsmedel:

Fönsterputs och kakelrengörare: Blanda 1/4 kopp vinäger i 3-4 liter varmt vatten. När du städar använder du svamp eller sprayflaska.

Avloppsrengöring: Häll 1/4 kopp bikarbonat i avloppet följt av 1/2 kopp vinäger. Täck över avloppet tills det har sluttat fräsa och spola sedan med två liter kokande vatten.

Badkars-, handfats- och kakelrengöring: Blanda 1/2 kopp bikarbonat med 2-3 matskedar flytande tvål i en skål. Använd en svamp eller mikrofiberduk för att skrubba ytorna. Skölj med vatten.

Golvrengöring: Blanda 1/2 kopp vinäger med 3-4 liter hett vatten. Tillsätt 1 matsked flytande tvål.

Ugnsrengöring: Gör en pasta av bikarbonat och hett vatten. Skura bort fläckar med pastan och torka rent.

Fräscha till kylskåpet: Kylen luktar bättre om man ställer in en öppen burk med bikarbonat.

Fläckar på textil: Lös upp 1/4 tesked bikarbonat i två matskedar vatten. Dränk in fläcken på textilen med vätskan. Gnugga försiktigt. Upprepa behandlingen om nödvändigt. Tar bort blod, läppstift, make up-fläckar med mera. Man kan även använda kolsyrat vatten som en akutrengöring om man är på resande fot.

Skoputs: Använd insidan av ett bananskal för att rengöra läderskor, putsa sedan med sämskskinn. Också ett bra restips.

Fräscha upp sophanteringsplatsen: Mal sönder citronskal och iskuber i utrymmet.

Möbelrengöring: Använd en mjuk trasa och torka med en klick majonäs. Eller blanda två delar olivolja med en del citronjuice. Applicera med en mjuk trasa och torka.

Insektsspray: Blanda olika starka pepparsorter (eller 2 teskedar rödpeppar) med en deciliter vatten. Filtrera genom ett kaffefilter och häll i en sprayflaska. Tillsätt en tesked tvättmedel. Skaka innehållet väl. Spraya på utsatta områden.

Luftrengörare: Blanda lite kryddnejlika, kanel och apelsinskal i en skål med vatten. Värm upp och rör om. Även krossad rosmarin eller andra kryddor sprider väldoft.

via Tillverka dina egna giftfria rengöringsmedel

http://kristinasa.wordpress.com/2010/03/08/tillverka-dina-egna-giftfria-rengoringsmedel/





 

Av Ann-Christin Tjernström - 19 mars 2012 12:37

Jag har emellanåt tagit vara på björksav, som jag sedan har fryst in. Förra året var jag lite sent ute, men i år vill jag vara ute i tid. Hörde av en kvinna att hon började att samla så tidigt att hon drog kärlen på en pulka.

I en grupp få FB, lades det ut denna info, av David Appelgren. Tydlig och klar info om hur man kan gå tillväga, för att samla in denna nyttiga saft. Ett tips väl värt att ta fasta på! Tack David!

 
Hur man tappar björksav

Trädets storlek har betydelse för hur stor mängd sav trädet kan ge. Små stammar, under 15 cm i diameter, kan under den bästa savflödestiden avge ca 5 liter sav i dygnet, medan stora träd, över 30 cm i diameter, kan ge upp till 15 liter per dygn.

1. Borra ett ca 10 cm djupt håll in i stammen. Borrhålet får vara högst 10 mm i diameter.
2. Skölj och rengör borrhålet noggrant.
3. Proppa en plugg av kork i hålet och koppla pluggen till ett slutet insamlingskärl via en ren plastslang. Dessa delar bör vara av livsmedelsplast.
4. Byt insamlingskärl minst en gång per dygn, helst två. När savtappningen är avslutad, bör hålet pluggas med en trätapp. Tappa inte för mycket från varje träd, saven ska ju ge näring till bladen.

Björksav förstörs mycket lätt och därför lönar det sig att ge akt på hygienen vid tappningen. Savtappningen hör inte till allemansrätten. Det krävs alltid lov av markägaren.

Björken savar bara en kort tid på våren, cirka fyra veckor. Perioden börjar när snön just har smält bort och tjälen gått ur marken och dagstemperaturen når över några plusgrader. Savningen slutar tvärt när löven slår ut.

Saven består i huvudsak av vatten, andelen torrämnen är cirka 1 procent. Denna procent består till största delen av socker, men också syror, framför allt fruktsyror samt spår- och äggviteämnen. Spårämnena är bl.a kalium, kalcium, magnesium och mangan.
 



 

Av Ann-Christin Tjernström - 7 mars 2012 10:15

Det här citatet fick jag av Sanna Ehdin den 14/6 2010.

Jag hade meddelat henna om min bristande hälsa och då skrev hon så här till mej.

Jag kom att tänka på det, i morse i mötet med en funktoinhindrat person. Nu skall jag skriva det till honom.

"Våga vara det ljus du är.
Du behöver inte göra kroppen skröpplig

för att hålla det tillbaka."
Sanna Ehdin

Av Ann-Christin Tjernström - 7 mars 2012 09:45

Jag tog precis ner Rhonda Byrnes bok "The secret" ur hyllan.
Slog i den och kom till sidan 103."Hemligheten i sammanfattning".


Det står så mycket om tacksamhet där.
För en tid sedan läste jag ett citat från en bok av Mria Scherer, där hon berättade om en kvinn aom hon såg på en parkbänk regelbundet. Kvinnan såg alltid så till freds ut, även om hennes yttre inte visade på välstånd av något slag.
Hon var förundrad över att kvinna såg så nöjd och lycligt ut. Därför kund ehon inet motstå att stanna till för att fråga hur det kunde komma sej. Den äldre kvinnan svarade då. "Att sedan hon hade lärt sig att vara tacksam och tacka för det som kom i hennes väg, hade livet vänt för henne." Jag brukar tänka på detta, och uttalar alltid ett tack högt när något går mej vägen........


Sammanfattningen passar mej bra just nu och därför väljer jag att publicera hennes råd i punktform här nedan..

  • Förväntningar har en starkt attraktionskraft. Förvänta dig det du vill ha och lämna därhän det du inte vill ha.
  • Tacksamhet är ett kraftfull sätt att förändra din energi och dra till dig mer av det du vill ha i ditt liv. Var tacksam för det du redan har, så kommer du att dra till dig mer av det du önskar dig.
  • Att tacka för det du vill ha i förväg ger extra kraft åt dina önskningar och säder ut en sännu starkare signal i universum.
  • Visualiering handlar om att skapa en bild för ditt inre av hur du redan har fått det du önskar dig och hur du njuter av att ha det i ditt liv. När du visualiserar skapar du strka tankar och känslor av att du redan har det nu. Lagen om attraktion sänder sedan tilbaka den verkligheten till dig, precis så som du såg den för ditt inre.
  • För att anväda lagen om attraktion till din fördel, gör det till en vana, till ett sät vara, och inte bara till en engångföreteelse.
  • I slutet qav varje dag, innan du somnar, gå igenom dagens händelser. Spela upp för ditt inre de sitationer som kanske inte blev som du hade tänkt dig precis som du ville ha dem.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards