corneliasrum

Direktlänk till inlägg 23 april 2013

LEVERRENSNING

Av Ann-Christin Tjernström - 23 april 2013 13:37

Jag har vid flera tillfällen under de senaste åren, köpt hem ingredienser för att kunna göra en leverrensning.
Jag tänker mej då den som Dr hulda Clarks har komponerat.
Det som behövs är olivolja, grapefrukt, citoron och magnesiumsulfat/epsomsalt.


Jag har bangat ur ...fast egentligen handlar det nog mer om att få det att fungera tillsammans med dem jag lever tillsammans med. Det gäller att kunna ta de olika "drinkarna" på rätt tidpunkt och sedan kunna gå och lägga sej direkt klockan 22.00, för att sedan ligga stilla hela natten. Ta en sista drink och sedan låta stenarna få visa sej


Jag har ju hållit på med Zervitalkuren under ett antal månader. Jag inser att det inte räcker med att stärka upp levern med mariatistel, för att utrensningen skall fungera som den bör....jag får nog ta tjuren vid hornen och rensa nu även jag!


Jag har hittat en del komplett information i den här länken:


http://www.halsosidorna.se/Leverrening.htm#.UW7kPLJA45E.facebook


Där finns utförlig info om hur man skall gå till väga osv. Där finns också youtubeklipp som är ytterst intressanta.


Jag klistrar in infot här som kommer från Hälsosidorna, och sedan är det endast att läsa och att sedan botanisera bland klippen som kommer efterhand.
Efter den långa videon känner jag mej alltmer motivierad: För vem vill gå omkring med stenar i levern som innehåller gifter, parasiter osv. Cirka 6 ggr kan det ta innan levern är ren....i vissa fall det dubbla.


Ja, nu skall eländet städas ut känns det som......häng med du också.....jag förbereder mej själv mentalt just nu.   



Levern har en viktig reningsfunktion genom att rena kroppen från toxiner!


Levern har många funktioner: bl.a renar den blodet från gifter som skapats i eller kommit in i kroppen. Levern lagra proteiner, mineraler ochvitaminer -alla de fettlösliga vitaminerna A, D,E och K samt  B12, därtill järn.

 

Levern bryter ner kolhydraten fruktos till glukos och lagra glukos som glykogen. Levern frisätter även energi (glykogen) - seenergibehov. Levern aktiverar och avaktivera hormoner, och tillverka lymfa.




Levern producera även galla som behövs för nedbrytningen av fett samt borttransport utav olikatoxiner till tarmarna mm. Levern tillverkar 1 - 1.5 liter galla per dag.


Levern ligger på höger sida nedanför revbenen. När du äter fett eller proteiner så stimuleras leverns gallblåsa efter ca 20 minuter till att först dra ihop sig och sen utsöndra galla till hjälp för näringsupptaget. Gallan förs då ner genom gallgången till tarmarna. Leverns funktion kan vara så nedsatt att bara ca 40 % av dess kapacitet används, därför kan det vara bra att rensa levern emellanåt från toxiner och gallstenar och hjälpa levern att vitalisera sig.


Symptom vid behov av rening av levern

Tecken på problem med levern kan vara:

  • Kramper och smärta i levertakten (upptill till höger i buken)
  • Matsmältningsproblem
  • Förstoppning
  • Illamående
  • Övervikt
  • Allergier
  • Smärta i skuldror/överarmar
  • Ljus avföring (gallan är blockerad av gallstenar)
  • Mörk urin
  • Gula ögon
  • Dålig andedräkt
  • Vit eller gul beläggning på tungan
  • Hudproblem
  • Att du inte tål fet mat, äpple, päron, paprika eller gurka, kan orsaka gallstensattacker.
  • Svullet högerknä, eller ont i högerknät kan vara kopplat till leverproblem
  • M.f

Orsaker till problem med levern

Felaktig kost är den största boven vid problem med levern. För mycket stekt mat och för mycket av de mättade och härdade fetterna anses inte vara bra, se fett. För mycket animalisk föda, för lite avfrukt och grönsaker lika så. För mycket kolhydrater i förhållande till fett och proteiner, särskiltsnabba kolhydrater. Detta tillsammans med de toxiner som successivt samlas i kroppen medför att levern behöver en storstädning med jämna mellanrum.



Fettlever är ett tillstånd som är ganska vanligt och som kan uppstå vid en kraftigt överbelastad och förorenad lever. Stort intag av alkohol samt mycket intag av snabba kolhydrater kan ge fettlever och även skada levern, vilket ökar risken för inflammation i levern (alkoholhepatit). Inflammationerna kan i sin tur leda till leversvikt och skrumplever (cirrhos), skrumplever ökar i sin tur risken för levercancer. Risken för fett- och skrumplever ökar vid diabetes och övervikt, vid BMI över 25 enligt vissa studier.


Tips!
Om du har problem med levern kan detta ibland kännas av i samband med att du intar alkohol. Även rökning förorenar levern.


Även övervikt, diabetes och insulinresistens kan ge fettlever. Ungefär var fjärde svensk lider av fettlever. Fettlever kan ibland kännas under högra revbenet, men ibland känns inget alls.


Du kan även vara drabbad av dålig genomströmning av gallan, och vara full av gallstenar som behövs avlägsnas. Gallstensbesvär uppstår när gallstenarna fastnar i gallgången. Det är vanligare hos kvinnor än män, och mer frekvent hos gravida kvinnor eller kvinnor som lider av kraftig övervikt.


Ett gallstensanfall kan pågå från 15 minuter till upp mot sex timmar. Smärtan kan kännas från nedre högra revbenet ut i ryggen på högra sidan.


Notera:
Du kan tror att du lider av magsår när det egentligen kanske är levern som spökar.


Det finns en koppling mellan brist på D-vitamin och problem med levern och tarmarna, var därför uppmärksam om problemen oftare uppstår på vinterhalvåret. Kosttillskott av D-vitamin är att föredra på vintern.


Obalans och ömhet i levern kan även ha stress som upphov, notera i så fall när du känner obehag i levern. Lär dig stressa av med hjälp av meditation samt lär dig djupandas enda ner i diafragman, seandningsövningar.


Motion är viktigt för att hålla levern i trim, se fysisk träning. 


Varför rena levern

Att rena levern är viktigt för att få bukt med matsmältningsproblem av olika slag. Därtill för att rena levern från toxiner och eventuella gallstenar. Leverrening är ett skonsamt sätt att avlägsna överskott på gallstenar. Galla skapas i levern när man äter fett. Galla behövs för att kunna emulgera fettet i tarmen. Äter du för lite och felaktigt fett i maten tillsammans med för mycket kolhydrater, särskilt snabba kolhydrater så anses detta kunna vara en av anledningar till att ett överkott av gallstenar skapas, något som sker när genomströmningen av galla är dålig.



Gallblåsan behöver fett för att kunna tömma sig.



Dålig genomströmningen av gallan genom gallblåsan medför även så att eventuella gallstenar inte naturlig rensas ut. Gallstenarna hindrar i sin tur bildandet av ny galla som behövs för att bryta ner fett, det hela blir till en ond cirkel. Om man får för mycket gallstenarna så bidrar dessa därför till att produktionen av galla kan minska. Gallstenar kan även vara en grogrund för toxiner och parasiter av olika slag. Vissa gallstenar kan även växa och bli större för var år som går. Snabba kolhydrater påverkar bl.a produktionen av hormonet insulin som i sin tur stimulerar produktion av merkolesterol. De flesta gallstenarna är uppbyggda av kolesterol har det visat sig. 


Notera:
För mycket alkohol i samband med fett anses också kunna vara grunden för gallstenar.



Gallstenar bildas bl.a av en allt för fettfattig och kolhydratrik kost.



Vid stor överbelastning av toxiner så kan levern skadas och leverceller dör, som tur är har levern en stor förmåga att återskapa sig själv. Därför är leverrening positivt gärna i samband med andra reningsformer som fasta och tarmrening mf. som även visat sig bra för levern eftersom de stimulerar kroppen till att avlägsnas från toxiner. Om levern är överbelastad av toxiner så orkar inte levern med att rena sig själv, utan toxinerna skickas iväg tillbaka till blodomloppet igen. Toxinerna hamnar då i njuren (se njurrening), lungorna, huden och lymfan (se lymfrening), samt tarmarna (setarmrening).


Bra för

Leverrening och borttagande av gallstenar anses kunna medföra:

  • Minskad risk för gallstensattacker, du tål fet mat bättre 
  • Ökar leverns reningsförmåga, av gifter, toxiner 
  • Bättre matsmältning 
  • Skapa överskottsenergi, du blir piggare
  • Sänkta kolesterolvärden, se kolesterol
  • Bättre hud
  • Förbättring av allergier
  • Ta bort värk, smärtor och stelhet i skuldror, armar mf. 

Den första leverreningen du genomför kan innehålla ett tiotal till upp mot hundra gallstenar. Att rena levern från gallstenar ett antal gånger är därför att föredra för att bli helt ren. Eftersom gallstenar även kan återkomma så är det bra att göra leverrening varje år. Du bestämmer själv behovet då det är individuellt hur många gallstenar som kommer ut och flest gallstenarna brukar komma ut vid de första reningarna för att sen avta.



Leverrening för att föra ut gallstenar 

innebär att du intar en fettfri kost i inledningsfasen

för att sen på reningsdagen ge levern en fettchock med olivolja.




Reningsprogram för Levern

Att rena levern från gallstenar är en reningsmetod som främst används inom alternativ hälsa. Att rena levern från gallstenar har visat sig vara mycket viktigt för att kunna förbättra matsmältningen och har en stor förmåga att avlägsna skadliga toxiner. Det finns mängder av personer som genomgått denna reningsform med lyckat resultat. 


Om du vet dig ha problem med levern, exempelvis gallbesvär eller gallblåseinflammation så bör du rådfråga din läkare. Det samma gäller om du har hjärtproblem, har gulsot eller har fysiska komplikationer/sjukdomar. Gravida bör även undvika leverrening.



Gallstenarna du får ut vid en rening kan vara gröna, svarta, rödvita, bruna och variera från några millimeter till några centimeter. Parasiter kan även finnas i levern varför en del förespråkar att man gör en parasitrening innan man gör sin leverrening, då även parasiter funnits inkapslade i gallstenar. Är gallstenarna hårda tros detta kunna bero på att de innehåller kalcium som gjort att gallans PH-värde blivigt surt istället för det normala basiskt. Kan bero på att kroppen har underskott på naturligt natrium och att natrium tagits från gallan som kompensation i övriga kroppen.


Obs!

Leverrening kan innebära stor påfrestning även på njurarna, därför kan det vara bra att utföra ennjurrening före leverreningen.



En kur med olivolja och citron är bra både för levern, tarmarna och njurarna!



Vid rening av levern på gallstenar bör du med fördel ett par dar innan reningen börja inta kost som innehåller mindre fett och proteiner vilket har som följd att gallan understimuleras. På själva reningsdan intar du sen ren olivolja för att stimulera en kraftig galltillströmningen och skapa tryck, och som i sin tur hjälper till att föra ut gallstenarna. Till sin hjälp använder du även med fördel epsomsalt (magnesiumsulfat, även benämnt bittersalt) som hjälper till att utvidga gallgångarna och förbättra processen ytterligare. Epsomsaltet är även laxerande.


Exempel på reningsprogram för levern:


1. Rena levern från gallstenar med citron/grapefrukt, olivolja och epsomsalt (Olivoljekuren) 

För att genomgå leverreningen behövs kallpressad olivolja, citron och grapefrukt samtepsomsalt (magnesiumsulfat, engelskt salt, bittersalt). Du genomför själva reningen lämpligen lördag till söndag morgon.


Om kuren lyckas och du har gallstenar i levern kommer dessa börja komma ut på söndagen genom avföringen. Du kan behöva gå på toaletten redan innan sista glaset av epsomblandningen (redan under natten, morgonen eller lördag kväll). Gör det i så fall, då epsomsaltet är laxerande och skapar diarrée . Hundratals av olika storlekar och gallstenar med olika färger kan komma ut med avföringen under söndagen efter man gjort olivoljekuren.

Förberedelser

Några dar innan du ska genomföra leverreningen kan du med fördel inta kost som innehåller mindre fett och protein än brukligt. Inta gärna 1 liter äppeljuice varje dag, något som underlättar att lösa upp gallstenarna så de lättare kan föras ut sen (undvik dock äppeljuicen om du har större problem med gallan). Försök planera reningen så den kan ske över helgen. Dvs. börja förberedelserna med bättre kost i början av veckan, och genomför själva leverreningen på lördagen. 








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 1 april 16:00

https://rumble.com/v4kgh1f-jeffery-jaxen-intervjuvar-dr-william-makis-turbocancer-fruktansvrd.html?fbclid=IwAR0yuQhdgo4-VW_ZsMYDrkjitCwXZZxV0mfV01rSHEiP9ScZNE-MI_viTAc_aem_ASJg7358LrIVTN0y_L2vbB8Jo-MyBhwuVYMHDOoookdSjvXUjlymrApmh9bCq5pJjVyKO4cjB8sjmE...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 25 mars 09:23

https://www.facebook.com/zarah.oberg/videos/417161604300241   ...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 18 mars 17:05

https://www.youtube.com/watch?v=5-6_egibSZQ  

Av Ann-Christin Tjernström - Torsdag 14 mars 18:27

https://rumble.com/v4i0i4f-march-8-2024.html?fbclid=IwAR1I3lOQdLzBbfnJeLbTIrjc6-8edPdAomsmlnPsgmgbipfLaeO2c82YJ2k     ...

Av Ann-Christin Tjernström - Söndag 10 mars 09:17

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&si=Jr7A6RvNEITsYlyo&v=On4XESAjQh4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2dZYqFGz9rJQyO98ri0q9ok97JMs-b_KV7rsZGx6hl1I4lbvSml4bAJK0     ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards