corneliasrum

Direktlänk till inlägg 13 september 2018

INVIGNING AV DRIVHUSET PÅ SANDSLÅN VID ÅNGERMANÄLVENS STRAND.

Av Ann-Christin Tjernström - 13 september 2018 22:05

I strålande solsken och med en ständig ström av personer på väg mot den f d tvättstugan på Sandslån, möttes ett tjugotal personer från platsen och omkringliggande byar, utanför "Drivhuset" där det hölls invigning.
Den f d tvättstugan, livmedelsaffären, loppisen och senast verkstaden, har under sommaren byggts om och fixats till oigenkännlighet. Pernilla och Peter Söderlind bor ett stenkast från byggnaden och nappade direkt när den lades ut för försäljning.
Byggnaden innehåller nu en yogashala, alltså en lokal för yogautövande. På motsvarande sida finns en liten loppis där det säljs böcker, hantverk och där finns även tillgång till broshyrer, alltså en lilten turistinformation.
Däremellan ligger "Drivhusbaren" där man för kvällen bjöds på rawfoodbollar, snacks och en dryck med aroniabär.

Kvällensn höjdpunkt och sannolikt anledningen till att så många dök upp, var det inledande yogapasset som Pernilla själv ledde. Pernilla utbildar sig fn till yogalärare. På platsen för invigningen fanns även yogalärarna Lotte Wemmenborn och Pernilla Ekelund.

.....men först går vi nu till början av kvällen:)

När vi anlände möttes vi av Peter som stod vi elden och rostade kaffeböonor, kokade kaffe och te samt höll grytan med linsgryta puttrande.

         

Inredningen i Drivhuset är företrädesvis drivved och hantverken likaså.

 

 
I värmen från brasan rostade kaffebönor, karekteriska för "coffecamp". Doften av de nästan brända bönorna närmade sig våra näsborrar med jämna mellanrum. 

18.30 var det dags att lämna elden för att träda in i yogashalan.
         
...och den sedan tidigare yogautövande eller helt nya deltagarna gjorde sig beredda för ett kort yogapass.


 
Den nedstillande och vilsamma yogaställningen; barnets position.

   
Pernilla - "gla och go" som alltid.

 
Hela familjen är engagerad. Här väntar Saga och hennes kompis på att de besökarna skall komma för att få smaka på de goda rawfoodbollarna, snacksen samt den goda drycken med aroniabär.

 
Kvällen avslutades med en invigningsceremoni som leddes av Lotte Wemmenborn.
Ryggmotrygg-övning där deltagarna fick känna hur det kändes att luta sig mot varandra och även som stöd för fram-och bakåtböjning.
På knä och sittande bakom varandra, gav deltagarna varandra skön berörning eller massage och sedan vände tåget och det blev ombytt beröring.
En recitation kring hästarna som drog solens vagn......var det så?
Ceremonin avslutades med jubel och applåder och ett stort lycka till, till Pernilla.....och även Peter förstås, som stod vid elden.
Den som önskade kunde avsluta kvällen med en god linsgryta som puttrade på elden.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Christin Tjernström - Tisdag 19 mars 21:53


Det har nu rullat på drygt två veckor sedan jag gick en grundkurs i Art Neuro, mjukformen av kiropraktik.Jag började omgående attt ta emot elevbehandlingar och efter ett visst antal skall man göra det sista provet för att få bli diplomerad.Kvinnan på...

Av Ann-Christin Tjernström - Torsdag 14 mars 18:29

Den 1-3/3 gick jag en Art Neurointroduktionskurs i Junsele, se tidigare inlägg om Art Neuro och vad det är.Därefter kan jag nu göra elevbehandlingar för att sedan bli diplomerad Art Neuroterapeut.Jag vill med dessa bilder visa hur det ser ut i mitt l...

Av Ann-Christin Tjernström - Onsdag 6 mars 18:28

Under den första helgen i mars, har det hållits kur i Art Neuro i Junsele, närmare bestämt hemma hos Eleine Callicoat som lever tillsammans med sin familj i den f d prästgården.     Eleine Callicoat är Art Neuroterapeut och utbildad av Margareta L...

Av Ann-Christin Tjernström - Söndag 20 jan 16:55


  När jag startade upp den här bloggen berättade jag varför den heter Cornelias rum.Jag har ju sedan mitten av 80-talet tänkt mej att ta flera förnamn då mitt dubbelnamn kommer sig av att min lärare i lågstadiet satte ihop mina namn då det fanns e...

Av Ann-Christin Tjernström - 24 november 2018 19:29

Vackra dagar som denna, är det nästan ett måste att föreviga med bilder.Som hantverkare har jag många alster att förevisa och i denna fotosession är jag själv modell vid Bjärtrå hembygdsgård och kyrkoruin samt vid den gamla industrin Hallstanäs vid Å...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ corneliasrum med Blogkeen
Följ corneliasrum med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se