corneliasrum

Alla inlägg den 7 april 2011

Av Ann-Christin Tjernström - 7 april 2011 08:03

När jag för en stund sedan stod i duschen funderade jag över de röda trådarna i mitt liv. Röda trådar som jag har burit med mig genom hela mitt liv - alltså från barnsben och som även har en betydande del i mitt liv än idag.


När jag var liten och fick köttbullar och potatis på tallriken hade jag svårt för att äta upp då jag tyckte synd om köttbullarna.


När jag och mamma besökte den lilla konsumbutiken efter att hon hade slutat arbeta för dagen och jag var sugen på något - önskade jag mig en liten låda med djupfrysta ärtor. De fanns i väldigt så förpackningar när jag var barn.


Jag hade svårt för att äta kyckling då det så väl syntes att det var en fågel som åts upp.


Min kompis pappa jagade alla årstider. På vintrarna hängde det ofta en hare med grankvistar instuckna i magen vid deras ytterdörr - då ville inte jag hälsa på henne,


När jag var 18 fastade jag första gången och när jag var 19 blev jag vegetarian och har sådan förblivit.


Innan jag ens hade börjat skolan drömnde jag om att bli en sångerska. Jag minns att jag tyckte om Ann-Louise Hansson som var på topp på den tiden. Jag stod framför en spegel och föreställde mig att jag stod på en scen.


När jag var 8 började jag spela blockflöjt och jag och en kompis spelade så mycket vi bara kunde. Vi hade därför spelat ut vår blockflöjtskurs som annars var på två år på endast ett och fick välja ett huvudinstrument redan på våren i 2:an. Vi stod bakom dörren till 4-6:an klassrum när vår fantastiskte musiklärare Erik meddelade oss. Jag valde tvärflöjt och min kompis saxofon. När vi båda hade spelat under ett år fick vi börja i en ungdomsorkester, där musikanterna var några år äldre än vi. Det var lite jobbigt i början, men efterhand växte jag i kostymen och där i orkestern blev jag kvar till dess att jag blev vuxen.


Spelade även i en annan orkester under några år.


I mitten av 80-talet prövade jag på körandet och då i Åre-kören där jag även fungerade som flöjtsolist. Sedan kom föräldraskapet och jag flyttade hem till Ångermanland. För cirka 13 år sedan återupptog jag körandet här hemma och spelade då även flöjt i kören. När ohälsan slog till gick jag in som i träda, men spelar en del hemma och lyssnar förstås en hel del på musik.


Det här var två av mina röda trådar.


Jag har också haft ett genunint intresse av barn och kom tidigt i kontakt med småbarn då jag är sist i en syskonskara med stor åldersskillnad. Blev därför faster redan vid 6 år ålder och bebisar blev därför något som jag verkligen älskade att hålla på med. Det kom ständigt nya bebisar då syskonen fick barn efter varandra.


Efter gymnasiet började jag "kvacka" i skolan och blev kvar under många år till dess jag började att studera. Vad jag än provade på så återkom jag till skolans värld. Inte så konstigt egentligen då jag följde min mamma som var kokerska på byskolan till jobbet. Det fanns ingen barnomsorg och jag kunde vara med henne och skolbarnen under dagarna. Skolan var som mitt andra hem där jag hade vistats sedan 2 års ålder - och skolan passade förstås även då för mig som en arbetsplats och barnen fanns ju där!!!


Barn har därför även de varit en röd tråd. Fick själv två barn  i rask följd och ett tredje lite senare. Dottern fick barn tidigt och då två styckna som ofta är hos mig. Hann aldrig plocka bort småbarnssakerna förrän det kom nya barn till mig.

Det var alltså "barntråden"!


I början av 80-talet började jag leta efter alternativ till svensk sjukvård, då de inte kunde erbjuda den hjälp jag behövde för mina besvärliga tarmproblem. Jag blev verkligen intresserad och har därefter testa många kompletemntära behandlingsmetoder på mig själv och sett goda resultat - eller åtminstone kraftfulla reaktioner då behandlingarna oftast har givit stark utrensning.


Gick reikikursern bör 11 år sedan, men saker har kommit emellan för att kunna utöva annat än mest för egen del. Efter att ha behandlats med reconnective healing fick jag starkare energier och efter min reconnection vaknade helandet hos mig. Införskaffade en behandlingsbänk.

Nu kan jag hjälpa mig själv och andra om så behövs.

Det var ytterliger en röd tråd - lusten till alternativa behandlingar och lusten och drivet att läka och hela.


Nu är jag medelålders och kan blicka tillbaka på ett brokigt liv.

Ett liv med många prövningar och där ohälsan emellanåt har tvingat mig att stanna upp. Många saker har varit dyrköpta men lärorika och mina läromästere har sannerligen varit noga med att jag skall ta del av mycken kunskap och hoppas att denna har gjort mig till en ödmjuk, kärleksfull och inkännande människa. Jag älskar möten med människor!


Jag har här precenterat några av mina röda trådar. De två första har väl varit de mest dominanta.


Som synes har jag också tyckt om att underhålla och att stå på scenen men ännu inte fått chansen att bli en riktig filmstjärna.


Lyssna här på Harpo och "Moviestar". Märkligt att Harpo har åldrats så mycket.....men inte jag!!!!:)





Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards