corneliasrum

Alla inlägg den 6 mars 2011

Av Ann-Christin Tjernström - 6 mars 2011 16:57

När jag i somras vistades på torpet under en period, blev jag en dag helt abrupt medvetan om att taken på baksidan av ladugården, ladan hade rasat in till viss del. Det blev en negativ överraskning och under lång tid försökte vi finna ut ett sätt att kunna hissa upp taket igen och laga det. En av de bärande takstolarna hade gett vika, sannolikt för att några takplåtar hade blåst av och takstolarna utsattes för väta och väder och vind.


I höst lystes dock taket, av sambo och son. De använde sig av en byggnadsställning som de byggde upp samt med hjälpt av domkrafter lyfte taket efterhand som domkrafterna höjdes. Det var lite pirrigt innan det var på plats och hade stöttats så att det gick att spika ihop den permanenta ställning som sedan fick stå kvar.


Under vinterns myckna snöande har jag känt oro för taket, men då snödjupet har var avsevärt och endast skidor går att ta sig in med har jag inte tidigare tagit mig in. Vis av förra vinterns kallsnö som gjorde att man sjönk ner till knäna vid försökt att ta sig in. har jag väntat och det till idag.


Nu har blidväder gjort att snön har satt sig och skaren att det bär åtminstone lite grann. Därför tog jag idag tjuren vid hornen och Indra i baksätet och begav mig. Det är 600 meter från allmän väg, men en bofast på halva vägen - vilket gör att det endast är 300 m oplogat.

Det var relativt bra, förutom för Indra som ömsom gick i skidspåret eller i ngt spår efter vilt. Till slut var vi framme och då även med vackert vårvinterväder - jippiiiiii!


Så här mötte oss huset:

 


Detta hade verkligen "rasat" av taket! Kommer inte ihåg att jag har sett en sådan hög förut.


  Tur att ingen var i vägen.


Fortsatte in bakom ladugården, och glädjen var stor när taket var intakt - tack för det!


På vögen tillbaka till bilen passerade vi den "nästan"rasade ladan. Tur att det rasar rakt ner, annars hade den legat över vägen. Tänk om ägaren ändå skulle göra ngt åt det här.


Åkte sedan till Karin, då vi hade avtalat att ta en skidtur med hundarna på Filitjärnen, som är precis lagom stor att åka ett varm runt. Dessutom är byn så otroligt söt att åka igenom, välbevarad och välskött. - nästan som i en saga.


Vy mot "Udden":


 


Och vy mot byn - där den tidigare skolan ligger. En byggnad som min anfader tillsåg kom tillstånd.


 



Så otroligt skönt att låta hundarna dra iväg framför oss på skaren på isen. Känns nästan som att jag själv är en "Vasaloppåkare" när det går så där fort efter Indra. Motvinden tillbaka känns i otrönade armar.....




Av Ann-Christin Tjernström - 6 mars 2011 08:19

När jag söker efter låtar på Youtube, visar sig betydligt fler för mig än jag hade väntat.


I och med att jag sökte på "We are th world" fann jag, som vanligt en lång lista som jag kände för att lyssna på. Den första som kom

var "Heal the world" med Michael Jackson själv.


En låt och text som just passar mer än väl just ......sån mycken oro som kommer nu när "folket" börjar resa sig upp ur förtrycket och kräver de diktatoriska ledarnas avgång.


Att låta världens folk helas från övergrepp och sedan få läka.........är väl ändå en rättighet/självklarhet som borde få råda över hela världen.


Jag tänker på människorna och lyssnar på låten.





Av Ann-Christin Tjernström - 6 mars 2011 07:57

 På senare tid har musiken kommit till mig. Oftast har det varit på morgonen när jag har lyssnat på Radio Västernorrland.


Idag behövde jag inte ens sätta på radion, låten fanns ändå där.


Idag blev det "We are the world" med Band Aid från början av 80-talet.


Tidigare i veckan har jag gjort tillbakablick på min tid i fjällen, närmare bestämt i Åre kommun och tiden i Årekören.

Jag berättade om körstämman i Skinnskatteberg och körstämman där.


Idag berättar jag om en soaré som hölls i Åre kyrka, sannolikt en insamling till något välgörande endamål.
Åre-kören var en sakral kör men de flesta av våra framträdanden var profana.


En av inslagen som vi sjöng vid det här specifika tillfället var "We are the world". Vår körledare Gunhild hade gjort ett arr på låten och vi framförde den efter bästa förmåga.....förstås inte så proffsigt som vid originalinspelningen men de olka fraserna delades mellan körmedlammarna. Lite nostalgisk blir jag allt när jag hör låten........och syftet var ju så gott!


Gissa bara vilkens röst/fras jag fick sjunga: Cyndi Laupers!!!!!


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards