corneliasrum

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2013

MIRAKELOLJAN - KOKOSOLJAN

Av Ann-Christin Tjernström - 15 oktober 2013 07:58

Två dar efter varandra fick jag tips om hur man kan använda kokosolja till annat än matlagning och till smootihes som jag själv använder dem.
Tipsen är så fantastiska och enkla att jag väljer att dela hela infot här utan att skriva om det:

KOKOSOLJA


(Elisabeth Söderström)

Dr Mary Newports revolutionerande upptäckt om Alzheimers sjukdom och kokosfett
Många av oss har hört att kokosfett är ett nyttigt fett, utan att riktigt
förstå varför det skulle vara nyttigt. Detta speciella fett har många goda
hälsoeffekter. Här handlar det specifikt om effekterna vid demens.

Det började med att jag läste om makarna Steve och Mary Newport från Florida. Steve drabbades kring 2003 av de första symtomen på Alzheimers sjukdom (AD). Han sjönk långsamt in i glömska, förvirring och depression. Mary, som är läkare, visste att den skolmedicinska behandling som fanns var utomordentligt effektlös. Det finns ett antal läkemedel i klassen kolinesterashämmare, som kan ge en kortvarig inbromsning i utförsbacken men inte mycket mer. Mary Newport började därför att söka i den vetenskapliga litteraturen. År 2008 fann hon plötsligt en liten oansenlig studie med läkemedelssubstansen AC-1202. Namnet på läkemedletvar Ketasyn och låg i tidig prövningsfas.

Studien hade gett bra resultat på en liten grupp dementa personer. Hon hittade patentansökningen på 75 sidor i en patentdatabas. I dokumentet stod att den verksamma substansen i läkemedelskandidaten Ketasyn var MCT-olja. MCT står för Medium Chain Triglycerides – mellanlånga kedjor av triglycerider. Behandlingsdosen var ett dagligt intag av 20 gram, motsvarande ungefär fyra teskedar. På ett ställe i det 75 sidor långa dokumentet hittade hon den absolut viktigaste meningen. Där stod att ”MCT-olja är ett derivat från kokosolja eller palmkärneolja”. Detta var en fullkomlig nyhet för Mary Newport. Hon lärde sig att kokosolja innehåller ungefär 60 procent mellanlånga mättade fettsyrekedjor samt ett antal andra fettsyror av olika längd. Hon upptäckte också att kokosolja kunde köpas i närmaste snabbköpsbutik, vilket hon inte haft en aning om tidigare. I samma veva var Steve kallad till ett första minnestest för eventuell medverkan i en klinisk studie. Han kom endast upp i värdet 14 på minnestestet, vilket var för lågt för att han skulle kunna inkluderas i studien. På hemväg stannade de till vid en hälsokostbutik och inhandlade en burk 100-procentig virgin kokosnötsolja. Det var viktigt att oljan skulle vara ohydrogeniserad, eftersom den då innehåller skadliga transfetter.

Morgonen därpå tog Steve sina första två rejäla matskedar kokosolja. Senare på dagen skulle de infinna sig för ett andra minnestest och då hade Steves värde på minnestestet helt plötsligt ökat till 18, endast fyra och en halv timme efter det första intaget av kokosoljan! Två dagar senare skingrades den demensdimma som Steve vandrat i under fyra års tid. Han började minnas saker, kunde börja samtala med sin hustru och återfick sitt goda humör. Han kommer aldrig att bli helt bra, men kan fungera i sociala sammanhang igen.

Den enkla förklaringen Nu uppstår frågan vad det är i kokosfettet som kan påverka hjärnans funktion. Enkelt uttryckt har detta kokosfett en speciell egenskap. När det kommer till levern så omvandlas det snabbt till ketonkroppar och förs ut i blodet. Ketonkroppar anses vara ett slags reservbränsle som kroppen tillverkar när den utsätts för svält. Så står det i läroböckerna, men är inte sant. Nu vet vi att kokosfett ger en ökad mängd ketonkroppar i blodet. Då uppstår nästa fråga – vad har detta med Alzheimers sjukdom att göra? En teori som har lanserats under senare år är att AD bland annat kan vara en följd av att hjärnans nervceller – neuronerna – utvecklar insulinresistens. Här anses transfettsyror, konstgjort margarin och ett stort intag av snabba kolhydrater spela en roll för sjukdomsförloppet. På vissa håll har man börjat kalla AD för diabetes typ 3. När hjärnans neuroner, på grund av att de blivit insulinresistenta, inte kan ta in glukos i cellerna, förtvinar de och dör. Processen pågår under många år innan personenfår de första AD-symtomen. Det är här ketonkropparna kommer in i bilden. Dessa kan nämligen ersätta glukos som energivare för neuronerna och få dessa att väckas till liv igen samt få de kvarvarande hjärncellerna att fungera bättre.

Ketoner är ett alldeles utmärkt bränsle, och helt ofarligt om man inte är typ 1 diabetiker. Faktum är att vår hjärna tycker att ketonkroppar är en utmärkt energigivare. Intressant är att i Sydostasien, där kokosfett är stapelvara och används i matlagningen, är förekomsten av neurologiska degenerativa sjukdomar extremt liten. Förekomsten av hjärt- och kärlsjukdom är också låg och många tror att kokosfettet är den viktigaste orsaken. Vissa forskare anser att kokosolja kan bli en hjälp även vid Parkinson, MS, ALS, ja, i alla sjukdomar där glukostransporten i cellerna är inblandad. Jag har själv haft en orörd burk kokosolja i kylen ett helt år. Nu börjar jag varje dag med två matskedar.

Räkna bort läkemedelsindustrin! Varje år insjuknar 20–25 000 svenskar i någon form av demenssjukdom. Vårdkostnaderna är redan idag enorma. Demens kostar ungefär dubbelt så mycket som cancer, tre gånger så mycket som hjärtsjukdomar och fyra gånger så mycket som stroke. Vi ska inte räkna med någon hjälp från läkemedelsindustrin. De söker lösningen i patenterbara molekyler. Man söker stora vinster i första hand – inte efter botemedel. De läkare i mitt nätverk som forskar på hjärnan och omega 3-fettsyror, kände inte till det jag ovan beskrivit. Men jag väckte ett intresse hos dem. Det är omöjligt att återge allt som finns att läsa om detta. Bästa sättet att ta reda på mer är att gå in på Mary Newports hemsida: www.coconutketones.com. Där finns länkar till forskning och där finns hela den historia jag av utrymmesskäl endast kunna återge delar av. Där hittar du också en rysligt spännande intervju med Mary och Steve Newport.
Bo Zackrisson 2000-Talets Vetenskap 3/2010




Coconut Oil and Ketones

Dietary intervention for neurodegenerative diseases that involve decreased glucose uptake into cells. Medium chain triglycerides are metabolized by liver to ketone bodies which provide an alternative fuel to glucose for insulin resistant cells.

coconutketones.com



(Ann-Kathrine Backman)

Så genom att använda KS, MSM och kokosolja klarar vi av mycket angående vår hälsa. Jag hoppas att ingen tar illa vid sig för det. Kokosoljan har länge varit nedvärderad och varit förlorad i vår moderna medicin i årtionden. Det var pga att studier påvisade att kokosolja och allt mättat fett var de främsta orsakerna till hjärt- och kärlsjukdomar och att de pga det höjde det onda kolesterolet i blodet. Tillrättalagda vetenskapliga undersökningar användes för att övertyga allmänheten om hur ohälsosamma mättade fetter är. På den naturliga kokosoljan gjordes inga tester, utan endast på härdat fett. Kolesterolnivån höjs faktiskt av alla härdade oljor oavsett om de är mättade eller omättade. Det är transfettsyrorna som är det stora hälsoproblemet. (Tilläggas kan att det var en läkare som opererat hjärt- och kärlsjuka i flera tiotals år, som nyligen berättade om att det är inte kolesterol som orsakar hjärt- och kärlsjukdomar utan att det är inflammationer i ådrorna som gör det.)
Kokosoljan består av 92 % mättade fettsyror och är en meddellång fettsyra (MCFA). Syror som ingår är bl.a Kaprylsyra 8 %, myristinsyra 17 %, palmetinsyra 7 %, laurinsyra 50 %, kaprinsyra 6%. Oljan innehåller även fleromättat fett i form av linolensyra 2 %. Inga transfettsyror finns i kokosoljan. De många hälsoegenskaperna som kokosoljan har finner vi i laurinsyran som omvandlas till momolaurin i tarmen och skyddar mot virus och bakterieangrepp såsom herpes simplex, cytomegalovirus, influensa, mässling, streptokocker, stafylokocker och literia. Genom att upplösa mikrobers fettmembran, så har dessutom monolaurin kraft att inaktivera mikrober. Kaprylsyran som finns i kokosoljan har också enligt flera forskningar visat sig motverka svamp såsom candida och döda parasiter i magtarmkanalen. De medellånga fettsyrorna som finns i kokosoljan erbjuder en snabb energi och främjar kroppens självläkande förmåga. Det är viktigt för t.ex människor som använder alla kroppens resurser för att besegra allvarliga sjukdomar. Tack vare att de medellånga fettsyrorna byts ner omgående av salivens enzymer och magsafter, så avlastar det bukspottkörteln, vilket är av stor betydelse för människor som lider av matsmältnings- och ämnesomsättningsproblem. Vilket också är till stor fördel för de människor som har problem med att smälta fettlösliga vitaminer. Medellånga fettsyror har betydelse även för människor som lider av Chrons sjukdom (kronisk tarminflammation), pankreatit (fettförbränningsstörning mm), brist på kylmikroner en störning i fettransporten. De har också en förmåga att döda bakterier som orsakar lunginflammation, urinvägsinfektion och hjärnhinneinflammation. Till motsats till raffinerade soja- och majsoljor, så använder kroppen kokosoljan för att producera energi istället för att lagra den som kroppsfett. Medellånga fettsyror gör att ämnesomsättningen påskyndas och ökar, genom att förbränna fler kalorier, vilket resulterar i viktminskning. Inuti varje kroppscell finns mitokondrier som är cellens kraftverk. MCFA är unika, genom att de lätt kan tränga igenom de båda cellmembranen utan behov av enzymer och kan därmed förse cellen snabbt med energi och öka ämnesomsättningen på så sätt.
Andra fördelar som kokosoljan har tack vare de medellånga fettsyrorna är att den sänker det onda kolesterolet (LDL) genom att höja det goda. Kokosolja kan också minska risken för åderförkalkning. En kombination av kokosolja och fiskolja kan sänka nivån av inflammatoriska TNF-alfa, vilken har stor orsak vid uppkomsten av ledgångsreumatism, men också demens. Oljekombinationen kan även sänka en inflammatorisk markör, Interleukin-6, som produceras i stora mängder i fettvävnaden och gör den insulinresistent, en stark bidragande orsak till uppkomsten av typ II diabetes. Kokosolja kan också bidra till en lätt ökning av blodtrycket och kroppstemperaturen tack vare den ökade ämnesomsättningen av kokosoljan. Vilket gör att energin ökar och man får lättare att ta sig till och göra olika uppgifter. En terapeutisk dos som är lämplig att inta är 3-4 msk/dag, detta tillgodoser också en tillräcklig tillförsel av laurinsyra som är viktig för att bygga upp immunsystemet. Kokosolja har också användas vid eksem, psoriasis, som massageolja, rynkbildning och åldersfläckar.

Fler användningsområden:

Solskydd
Smör
Stekning – tål temperaturer upp till 198 grader
Deodorant

Glidmedel



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 1 april 16:00

https://rumble.com/v4kgh1f-jeffery-jaxen-intervjuvar-dr-william-makis-turbocancer-fruktansvrd.html?fbclid=IwAR0yuQhdgo4-VW_ZsMYDrkjitCwXZZxV0mfV01rSHEiP9ScZNE-MI_viTAc_aem_ASJg7358LrIVTN0y_L2vbB8Jo-MyBhwuVYMHDOoookdSjvXUjlymrApmh9bCq5pJjVyKO4cjB8sjmE...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 25 mars 09:23

https://www.facebook.com/zarah.oberg/videos/417161604300241   ...

Av Ann-Christin Tjernström - Måndag 18 mars 17:05

https://www.youtube.com/watch?v=5-6_egibSZQ  

Av Ann-Christin Tjernström - Torsdag 14 mars 18:27

https://rumble.com/v4i0i4f-march-8-2024.html?fbclid=IwAR1I3lOQdLzBbfnJeLbTIrjc6-8edPdAomsmlnPsgmgbipfLaeO2c82YJ2k     ...

Av Ann-Christin Tjernström - Söndag 10 mars 09:17

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&si=Jr7A6RvNEITsYlyo&v=On4XESAjQh4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2dZYqFGz9rJQyO98ri0q9ok97JMs-b_KV7rsZGx6hl1I4lbvSml4bAJK0     ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards